Mornarovi snovi u Španiji, Pavićević: Dok ima nade mi se ne predajemo

Da bi došli među osam najboljih, potrebno je da pobijede Andoru u gostima sa najmanje deset poena razlike, a onda da se nadaju da će UNIKS opravdati ulogu favorita u duelu sa Gran Kanarijom

11794 pregleda 8 komentar(a)
Tejlor Smit na meču sa Andorom, Foto: Eurocup
Tejlor Smit na meču sa Andorom, Foto: Eurocup

Košarkaši Mornara imali su blistav start Top 16 faze Evrokupa, pobijedili Gran Kanariju u gostima u prvom kolu, a u srijedu će, takođe, u Španiji pokušati da mala vrata uđu u četvrfinale.

Serijom od četiri poraza, na koju su uticale i povrede - prvo Džejkoba Pulena, pa Ajzee Vajtheda, Barani nisu izgubili sve šanse, ali ih u igri drži samo teorija.

Da bi došli među osam najboljih, potrebno je da pobijede Andoru u gostima sa najmanje deset poena razlike, a onda da se nadaju da će UNIKS opravdati ulogu favorita u duelu sa Gran Kanarijom.

Mornarov meč počinje u 20, a duel na Kanarskim ostrvima u 21 sat.

"Dok ima nade ne smijemo da se predajemo", kazao je trener Mihailo Pavićević.

"Mi ulazimo u utakmicu da probamo da odigramo najbolje što možemo u sastavu koji imamo. Imamo probleme, ne zaobilaze nas - izostaće i Džoni Hamilton, ali nema ni pomisli o predaji. Ako je suđeno da bude posljednja utakmica ove sezone u Evropi, onda ćemo se truditi da se oprostimo časno, a ako prođemo dalje - bio bi to kao najljepši san".

Prolaskom u drugu fazu, Mornar je već ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba...

"Ja sam ponosan na ono što smo pružili. Predstavili smo klub, grad i državu na najbolji način, pokazali se, izašli sa stilom na evropsku scenu. Žalimo zbog toga što smo u odlučujućim mečevima ostali bez dva najbolja igrača, sa njima bi bila druga priča. Ali, to je sport, nikad se ne zna i tako moramo da prihvatimo", kazao je Pavićević.

Bonus video: