Danilo Nikolić: Odigrali smo muški završnih 10 minuta

Jedan od heroja pobjede nad Cedevita Olimpijom Danilo Nikolić zadovoljan i svojom i igrom Budućnost Volija

2617 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Nikolić na meču sa Ljubljančanima, Foto: Savo Prelević
Danilo Nikolić na meču sa Ljubljančanima, Foto: Savo Prelević

Dugo je stajao na dva poena, promašio prva četiri šuta za tri, ali nije klonuo duhom. I Dejan Milojević ga je tjerao da vjeruje u svoj šut, baš kao on (svojevremeno je za „Vijesti” rekao da je najbolji šuter među „četvorkama” u Evropi), i dočekao da mu se oduži za povjerenje - Danilo Nikolić je sa tri vezane trojke krajem treće i početkom posljednje četvrtine trasirao Budućnost Voliju put ka velikoj pobjedi nad Cedevita Olimpijom, vrijednoj četvrtfinala Evrokupa.

Krilni centar „plavih” je odigrao i odlično u odbrani, bio agresivniji nego inače na skoku, zbog čega je drugi put u dresu matičnog kluba upisao dabl-dabl. Svim tim je pomogao Budućnosti da pregrmi rat sa Ljubljančanima i u završnih 10 minuta konačno slomi otpor tima Jurice Golemca.

- Nismo krenuli baš sjajno, ali smo na poluvremenu rekli da moramo u nastavku da odigramo mnogo bolje nego u prvih 20 minuta. Da pogodimo otvorene šuteve koje nismo u prvom poluvremenu, što je i bila najveća razlika, a odigrali smo odlično u odbrani, pogotovo u posljednjoj četvrtini - rekao je 27-godišnji Podgoričanin.

Nikolić je sarađivao sa Milojevićem u Megi, donio mu jedini trenerski trofej u karijeri (Kup Radivoja Koraća), a njihov odnos je odličan i u Podgorici.

- Trener me je podržao, uvijek mi govori da nastavim da šutiram, i ako počnem da promašujem. Kaže mi da ako osjetim da mogu da šutnem, da to uradim bez ikakvog pritiska.

Na ulasku u posljednjih 10 minuta ste imali minimalnu prednost, a morali ste da slavite sa bar četiri razlike. Da li je bilo straha, zebnje...?

- Nije bilo straha, naravno, ali jeste sigurno mnogo pritiska kod svih igrača. Međutim, iznijeli smo to na pravi način i, slobodno mogu da kažem, odigrali muških 10 minuta.

Zanimljivo, Budućnost je u završnom kvartalu dala 21 poen, a samo jednom je pogodila za dva, i to Amedeo dela Vale za konačnih 79:66. Osim Nikolića, za tri su pogađali Nikola Ivanović, Melvin Edžim i Italijan, koji je realizovao i tri bacanja nakon faula pri pokušaju šuta iza linije 6,75. Lopta se nije mnogo spuštala u reket...

- Radili smo to po osjećaju. Džoni, Dela Vale i ja smo dobri šuteri, imali smo zeleno svjetlo od trenera da šutiramo. Osjetili smo u tom trenutku da možemo i šutirali smo.

Poslije duže pauze si opet zaigrao na „petici” i čuvaš pokretljivije centre. Koliko ti to odgovara?

- Stvarno mislim da neke minute mogu da provedem i na „petici”. Nekad će to izgledati dobro, nekad loše, ali na ovoj utakmici je bilo dobro i drago mi je da je tako.

Protivnik u četvrtfinalu je Monako, ali do tada Budućnost igra tri utakmice ABA lige, između ostalih i derbi sa Crvenom zvezdom.

- Sigurno je da imamo šansi u četvrtfinalu. Ali, sada imamo dva vezana gostovanja Ciboni i Zadru, pa imamo kada da razmišljamo o Monaku - zaključio je Nikolić.

Bonus video: