Poruka iz Zagreba pred gostovanje Budućnosti: Želimo da dođemo u situaciju da odlučuje jedna lopta

Cibona - Budućnost Voli, subota 17 sati

8333 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovanović, Foto: Printscreen
Vladimir Jovanović, Foto: Printscreen

Nakon sjajno obavljenog posla u Evrokupu, a uoči mečeva sa Monakom i nastavka borbe za finale i Evroligu, košarkaši Budućnost Volija moraju da se okrenu prioritetu - ABA ligi.

U subotu ih od 17 sati čeka gostovanje Ciboni, koja se bori za opstanak, ali koja ima ekipu sposobnu da iznenadi, što je osjetio i Partizan u prošlom kolu - Zagrepčani su slavili u Beogradu u produžecima.

„Dolazi nam u goste jako kvalitetna i dobra ekipa Budućnosti koju odlično sa klupe vodi moj prijatelj Dejan Milojević. Mislim da su oni ekipa koja je napravljena za najviši plasman i napada ga. Na svakoj poziciji imaju po 2-3 kvalitetna igrača i jako je teško igrati protiv takve ekipe. S druge strane, mi smo u dobrom ritmu, dobro treniramo. I dalje imamo problema sa sastavom, ali i u takvim okolnostima dajemo svoj maksimum i bićemo motivisani da predstavimo klub i svakog igrača u najboljem svjetlu. Nadam se da ćemo igrati dobru košarku i doći u priliku da možda jedna lopta odlučuje. Ako to napravimo, bićemo zadovoljni“, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Cibona je na 12. mjestu sa skorom 6-11...

„Dolazi nam ekipa koja je u dobrom ritmu i ima svoje kvalitete, a to su pokazali i u utakmicama Evrokupa. Jedni su od pretendenata za naslov ove sezone što će značiti da će svako od nas sjutra morati da bude na 150 odsto, kako u napadu, tako i u obrani. Dobili smo dosta na samopouzdanju i fokusiraćemo se na svoju košarku, da odigramo što smo se dogovorili i vrebaćemo svoju šansu“, rekao je Mateo Drežnjak.

Bonus video: