Đukanović izrazio saučešće porodici Miodraga Baletića: Bio je trener i intelektualac posvećen Crnoj Gori

"Njegov odlazak veliki je gubitak za vas kao porodicu, ali i za njegove prijatelje, poštovaoce, crnogorski sport i društvo u cjelini", navodi se u telegramu saučešća

9780 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore i dugogodišnji predsjednik KSCG Milo Đukanović izrazio je saučešće porodici Miodraga Baletića, proslavljenog trenera, koji je preminuo danas u 72. godini.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga i roditelja Miodraga Baletića, mog dugogodišnjeg dobrog prijatelja i proslavljenog crnogorskog i jugoslovenskog košarkaškog trenera koji je cijelog sebe utkao u razvoj i afirmaciju sporta u Crnoj Gori, ali i van njenih granica.

Bala ćemo pamtiti kao jedinstvenog košarkaškog fanatika koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju crnogorske košarke, a posebno kao prvog selektora ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je ostvario rezultate koji ni do danas nijesu prevaziđeni.

Uz to Miodrag Baletić je bio vrijedan intelektualac, politički angažovan, beskompromisno posvećen Crnoj Gori i njenim nacionalnim interesima.

"Njegov odlazak veliki je gubitak za vas kao porodicu, ali i za njegove prijatelje, poštovaoce, crnogorski sport i društvo u cjelini", navodi se u telegramu saučešća.

Baletić se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u crnogorskoj i evropskoj košarci.

Najveći pečat ostavio je u našoj ženskoj košarci.

Bio je prvi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na Evropskim prvenstvima 2011. godine i 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B diviziju ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat naše selekcije.

Bonus video: