Pobjeda se podrazumijeva

Moramo da imamo maksimalno angažovan pristup da bi naš kvalitet došao do izražaja - rekao je trener Budućnost Volija Dejan Milojević pred gostovanje Ciboni (17 sati) u 21. kolu ABA lige

6308 pregleda 30 reakcija 5 komentar(a)
Žugić je u prvom dijelu sezone protiv Cibone postigao 20 poena, Foto: Savo Prelević
Žugić je u prvom dijelu sezone protiv Cibone postigao 20 poena, Foto: Savo Prelević

Plasman u četvrtfinale Evrokupa i šansa da se bore za finale tog takmičenja, koje donosi Evroligu, moraju da budu zaboravljeni - prioritet košarkaša Budućnost Volija je bila i ostala ABA liga.

Borba za plej-of traje, neizvjesna je, pet ekipa cilja četiri mjesta, čekaju se greške... A u duelima sa autsajderima ne smije da ih bude, tako da podgorički „plavi” u Zagreb na duel sa Cibonom (danas u 17 sati) u Draženovom domu idu pod imperativom pobjede, uoči raspleta sezone, derbija sa Crvenom zvezdom i Mornarom, mečeva sa Monakom...

- Cibona ima i mladost i iskustvo, digla je formu, pobijedila je Partizan. Međutim, mi smo u usponu, ali moramo da imamo maksimalno angažovan pristup da bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo pobijedili - rekao je trener Podgoričana Dejan Milojević.

U rasporedu takmičenja, koji je poremetio koronavirus, pobjede trenutno ne kroje tabelu, već se u analizi borbe za doigravanje broje porazi. Budućnost ih ima tri (17 utakmica), koliko Cedevita Olimpija (18), Crvena zvezda dva (16), a Mornar (19) i Igokea (19) po četiri.

- Ovu utakmicu moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Cibona je neugodan rival, ima veoma dobru lou-post igru, i to je ono što moramo da spriječimo. Cibona je ozbiljan protivnik na svom terenu, a u dobrom je momentu nakon pobjede nad Partizanom u Beogradu - upozorava Fedor Žugić.

Najmlađi prvotimac Budućnosti je protiv Cibone u prvom dijelu sezone odigrao najbolji meč u ABA ligi - u trijumfu 87:68 je postigao 20 poena, pogodio je šest trojki iz sedam pokušaja.

- Jako sam ponosan na tu utakmicu, ali ona je prošlost. Sada su druge okolnosti, vjerujem da će biti teži meč. Meni je najbitnije da mi trener i saigrači vjeruju, to mi daje vjetar u leđa - istakao je Žugić.

Cibona je u 18 utakmica upisala sedam pobjeda.

- U goste nam dolazi jako kvalitetna ekipa Budućnosti koju odlično vodi moj prijatelj Dejan Milojević. Mislim da su oni tim koji je napravljen za najviši plasman i napadaju ga. Na svakoj poziciji imaju po 2-3 kvalitetna igrača i jako je teško igrati protiv takve ekipe. S druge strane, mi smo u dobrom ritmu, dobro treniramo. I dalje imamo problema sa sastavom, ali i u takvim okolnostima dajemo maksimum i motivisani smo da predstavimo klub i svakog igrača u najboljem svjetlu. Nadam se da ćemo igrati dobru košarku i da ćemo doći u situaciju da jedna lopta odlučuje. Ako to napravimo, bićemo zadovoljni - kazao je trener zagrebačkog velikana Vladimir Jovanović.

Utakmica sa Monakom u Ljubljani

Čeka se samo potvrda Evrolige, ali je zvanično - košarkaši Budućnosti će u Ljubljani biti domaćini Monaku u drugoj utakmici četvrtfinala Evrokupa, 26. marta od 19 sati.

Monako ne može da dođe u Crnu Goru, jer je francuskim državljanima zabranjeno putovanje u zemlje koje nisu članice EU, sve zbog situacije sa koronavirusom.

Podgorički klub je morao da se snalazi, a u opticaju je bila organizacija meča u Zadru, čak i u Bolonji. Takođe, postojala je mogućnost da se cijela serija odigra u Monte Karlu, ali je taj predlog odbijen.

Monako je domaćin prvog susreta, 23. marta, kao i eventualne majstorice, 31. marta.

Bonus video: