Budućnost kontrolisala, pa strahovala, a na kraju preskočila Zagreb

"Plavi" su upisali 15. trijumf, imaju tri poraza, u dobroj su poziciji pred rasplet regularnog dijela sezone

18969 pregleda 103 reakcija 13 komentar(a)
Duel Planinića i Zorana Nikolića, Foto: Cibona/Željko Baksaj
Duel Planinića i Zorana Nikolića, Foto: Cibona/Željko Baksaj

Budućnost je preskočila Zagreb, savladala Cibonu u neizvjesnom meču - 76:72, u kome je tri i po četvrtine imala sigurnu prednost, a pobjedu izborila u finišu.

"Plavi" su upisali 15. trijumf, imaju tri poraza, u dobroj su poziciji pred rasplet regularnog dijela sezone u ABA ligi.

Budućnost je imala problem u uvodu meča, kada je Cibona iskoristila nekoliko loših napada gostiju i iz tranzicije postizala poene za vođstvo 8:3.

Ipak, kada su napravili ofanzivnu postavku, a samim tim i postavili odbranu pet na pet, “plavi” su brzo uhvatili priključak, preokrenuli, pa početkom druge četvrtine stekli i dvocifrenu prednost, serijom 18:4 – 31:20.

Iako je imala čak 11 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, Budućnost je nakon 20 minuta vodila 37:29.

Do sredine treće četvrtine izgledalo je da će Milojevićev tim držati rivala na bezbjednoj distanci vodio je 51:40, na krilima šuterski raspoloženog Danila Nikolića.

Međutim, Cibona se probudila, Marić i Drežnjak su donijeli energiju i šut, Planinić dominaciju u reketu, pa je domaći tim 28 sekundi prije kraja tog perioda stigao i do preokreta – 55:54...

Uslijedilo je neizvjesnih deset minuta. "Cibosi" su vidjeli šansu, Budućnost ispala iz ritma, ali nije dozvolila protivniku da iskoristi momenat i da se odlijepi.

Džastin Kobs je dva minuta i 15 sekundi prije kraja meča pogodio trojku za 69:66, bilo je mnogo važno da se u finiš uđe sa rezultatskom kontrolom.

Rid je zatim pogodio iz ofanzivnog skoka, da bi u penal završnici Edžim, Kobs i Ivanović imali dovoljno koncentracije da pogađaju sa linije bacanja - od osam pogodili su šest i zaključali meč...

Po 13 poena postigli su Kobs i Danilo Nikolić, 10 je upisao Amedeo Dela Vale.

U Ciboninom timu najbolji je bio bivši igrač Budućnosti Darko Planinić sa 26 poena.

Bonus video: