Tuzi dobijaju prvi seniorski košarkaški tim

KK Tuzi postoji tri godine, a osnovali su ga entuzijasti i zaljubljenici u sport i trenutno učestvuju u takmičenjima Košarkaškog saveza sa pionirskom selekcijom

3887 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Tuzi
Foto: KK Tuzi

Košarkaški klub Tuzi planira da ove godine po prvi put učestvuje u seniorskom takmičenju u Prvoj B ligi Crne Gore.

To bi bio prvi košarkaški klub iz te opštine sa igračima starijim od 18 godina.

KK Tuzi postoji tri godine, a osnovali su ga entuzijasti i zaljubljenici u sport i trenutno učestvuju u takmičenjima Košarkaškog saveza sa pionirskom selekcijom.

KK Tuzi
foto: KK Tuzi

Osim seniorske, planiraju da prijave i kadetsku i juniorsku sekciju koja bi se takmičila u Srednjoj regiji.

"Osnovni ciljevi i zadaci kluba su širenje i popularizacija sporta (košarke) kroz dječiju igru. Takođe, jedan od primarnih ciljeva je zdrav, bio-psiho-socijalni rast i razvoj djece i omladine, razvoj drugarstva i međuljudskih odnosa, putem sportskih treninga i manifestacija (takmičenja, utakmica, kampova). Različiti programi rada prilagođeni su uzrastu djece, njihovom trenutnom stanju i fizičkim sposobnostima. Naš cilj i zadaci su da, dosadašnje motoričke sposobnosti djece podignemo na viši nivo, ali i da im damo nova znanja koja će ih učiniti boljim sportistima", ispričao je za "Vijesti" jedan od osnivača kluba Enes Turković.

KK Tuzi
foto: KK Tuzi

Košarkaški Klub Tuzi pored takmičenja u Košarkaškom savezu Crne Gore organizuje kampove, na kojem se perspektivni košarkaši upoznaju sa svojim vršnjacima.

"Nastojimo da imamo tradiciju organizacije Basket turnira 3*3, koje organizujemo isključivo za stanovnike Opštine Tuzi, ali i jednom godišnje u planu je organizacija Basket turnira u kojem bi učestvovale ekipe iz cijele Crne Gore pa i regiona. Ovim organizacijama u prilici smo da ljubiteljima košarke predstavimo i približimo u što ljepšem svijetlu opštinu Tuzi", dodaje Turković.

Bonus video: