Split pao u „Topolici”: Mornar dobio posljednju „laku” utakmicu pred pakleni finiš

Barani slavili 81:71 pred jako težak raspored u posljednjih pet kola - dočekuju direktne rivale za plej-of Budućnost Voli i Cedevita Olimpiju, a gostuju Igokei, koja je tik iza njih. Uzgred, idu na noge i Partizanu i FMP-u

19856 pregleda 77 reakcija 5 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

U završnici ABA lige košarkaše Mornara čeka pakleni raspored, zato danas nije smjelo da bude greške.

I nije bilo - izabranici Mihaila Pavićevića su savladali Split u „Topolici” 81:71 i učvrstili se na 1. mjestu na tabeli.

Doduše, to i nije realno stanje, jer imaju dva poraza više od Crvene zvezde, a jedan od Budućnost Volija, od kojih imaju tri utakmice više.

Barani u posljednjih pet kola imaju jako težak raspored, jer dočekuju direktne rivale za plej-of Budućnost i Cedevita Olimpiju, a gostuju Igokei, koja je tik iza njih.

Uzgred, idu na noge i Partizanu i FMP-u.

Meč sa Dalmatincima je bio uzbudljiv od prvog do posljednjeg minuta. Split je sredinom 2. četvrtine dominirao, imao i sedam poena prednosti (34:27), ali su domaći u posljednjih pet i po minuta 1. poluvremena dali čak 24 poena i na odmor otišli sa plus šest (51:45).

Kada su serijom 7:0 došli do prve dvocifrene prednosti (60:50), činilo se da je sve gotovo, ali su gosti uzvratili i prišli na 60:56.

Domaći su opet vezali sedam poena i posljednju dionicu dočekali sa plus 11 (67:56), ali su uporni Splićani trojkom Luke Babića šest i po minuta prije kraja prišli na 68:65.

Na 73:67 su iskoristili svoj treći napad i prišli na četiri razlike 107 sekundi prije kraja, ali je Derik Nidam pogodio oba bacanja i praktično riješio meč.

Aleksandar Lazić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 18 poena, a dvocifreni su bili i Sead Šehović i Nidam (sedam asistencija) sa po 11, te Uroš Luković sa 10 (uz sedam skokova i blokadu).

Splićane je predvodio njegov rođeni brat, Marko Luković, sa 19 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: