Oboren rekord u NBA ligi - tripl-dabl učinak upisalo šest košarkaša

Do tog učinka stigli su Nikola Jokić, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Drejmond Grin, Ben Simons i Domantas Sabonis

3915 pregleda 2 komentar(a)
Harden, Foto: Reuters
Harden, Foto: Reuters

Rekord, koji je u NBA ligi postavljen u noći između subote i nedjelje kada je pet košarkaša ostvarilo tripl-dabl učinak oboren je već sinoć.

Naime, u sinoćnjim utakmicama čak šest košarkaša stiglo je do tripl-dabla, čime su ispisane nove stranice u ovom takmičenju.

Do tog učinka stigli su Nikola Jokić, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Drejmond Grin, Ben Simons i Domantas Sabonis.

Nikola Jokić je sa 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija učestvovao u pobjedi Denvera nad Šarlotom 129:104. Srpski košarkaš stigao je do 51. tripl-dabla u karijeri. Jokić je time ostvario i 228. dabl dabl učinak i postavio rekord Nagetsa, pošto sada ima jedan više od Dikembea Mutomba.

A Bruklin je savladao Indijanu 124:115, a po tripl-dabl su upisali Džejms Harden i Domantas Sabonis.

Harden je meć završio sa 40 poena, uz 10 skokova i 15 asistencija. Ovo mu je bio jubilarni stoti meč sa minimum 40 postignutih poena. Više ih imaju samo Vilto Čembrlen, Majkl Džordan i Kobi Brajant.

Takođe, Harden je upisao 16. tripl-dabl u karijeri, a da je postigao 40 poena. Rekorder je Oskar Robertson - 22.

Na drugoj strani, Domantas Sabonis je meč završio sa 18 poena i po 11 skokova i asistencija. Njemu je to šesti tripl-dabl u sezoni, čime je postavio novi rekord Pejsersa. Dosadašnji rekorder bio je Lens Stivenson.

Tripl-dabl je ostvario i Ben Simons. On je u porazu Filadelfije od Milvokija 109:105 ubacio 13 poena, a imao je 10 uhvaćenih lopti i 12 asistencija.

Gdje je tripl-dabl, tu je Rasel Vestbruk. Njegov Vašington poražen je od Sakramenta 121:119, a Vestbruk je meč završio sa 26 poena, uz 14 skokova i 10 asistenacija. Ipak, pamtiće se i njegova greška - Sakramento je vodio 119:117, a Vestbruk je sedam desetinki prije kraja u želji da izvede loptu sa strane pogriješio i bacio je u aut na suprtonu stranu.

I na kraju, do tripl-dabla je stigao i Drejmond Grin. Golden Stejt je bio bolji od Hjustona 108:94, a Grin je meč završio sa 16 poena, 12 skokova i 10 dodavanja.

Bio mu je to 27. tripl-dabl u karijeri, a na tim su utakmicama "ratnici" ostvarili čak 26 pobjeda.

Bonus video: