Mornar protiv Partizana počinje seriju derbija za plej-of, Pavićević: Samo pobjeda, drugog izbora nemamo

Barani u subotu od 17 sati gostuju Partizanu, koji je daleko od vrha, u velikoj krizi, ali koji će uvijek i u kakvom god stanju da je, biti gigant eks-Ju scene

8795 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga/Aleš Fevžer
Foto: ABA liga/Aleš Fevžer

Pet mečeva - pet derbija.

To je raspored košarkaša Mornara do kraja regularnog dijela sezone u ABA ligi.

Ne zna se koji je teži meč u borbi za plej-of, a staro je pravilo - prvi naredni je i najteži i najvažiji.

Barani u subotu od 17 sati gostuju Partizanu, koji je daleko od vrha, u velikoj krizi, ali koji će uvijek i u kakvom god stanju da je, biti gigant eks-Ju scene.

„I na ovo i na ostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem – da pobijedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobjede, tako da nemamo drugog izbora", naglasio je trener Mihailo Pavićević.

On je naglasio da je Partizan "nepravedno u podređenoj ulozi".

"Partizan je institucija, jedan od najveih klubova sa ovih prostora. Ove godine ta ekipa je bila projektovana za vrh ABA lige. Nije na meni da analiziram šta se sve izdešavalo. Nije ni prvi ni posljednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatka kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan. Sastavljen je od provjerenih, iskusnih igrača koji su prošle godine igrali sjajnu košarku, a to nije bilo davno", upozorava Pavićević.

Šanse su podjednake...

"Ne možemo sebe da proglasimo za favorita ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu. Kad se igra protiv Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan. Ovoga puta te podrške domaćin nema. To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je, ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobjednici”, kazao je trener Mornara.

Mornar je u prvom dijelu sezone u produžecima bio bolji od "crno-bijelih"

„Jasno je da nam predstoji iscrpljujući duel i da nije bitno ko se nalazi na kojem mjestu na tabeli. Uvijek su naše utakmice bile zanimljive i neizvjesne, često je jedna lopta odlučivala pobjednika. Ponovo smo ušli u seriju pobjeda i imamo namjeru da ih nastavimo i protiv uvijek moćnog Partizana. Neće nas zavarati njegova loša ovogodišnja sezona u ABA ligi. Pobjeda nad Mornarom je sve više na cijeni i znamo da će domaćin svim silama nastojati da nas pobijedi. Na nama je da učinimo sve da se trijumfalno vratimo u Bar”, rekao je Uroš Luković.

Barani su odigrali 21 meč u dosadašnjem dijelu sezone i sa četiri poraza su jedan od pet timova koji se bore za plasman u plej-of.

Dva poraza ima Crvena zvezda, tri Budućnost, a četiri, kao i Mornar, Igokea i Cedevita Olimpija.

Bonus video: