Dejan Radonjić: Energija i koncentracija neće biti dovoljni, za Budućnost je potreban visok nivo igre

Utakmica Budućnost Voli - Crvena zvezda igra se u nedjelju od 20 časova

9422 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde stigli su u Podgoricu iz Atine, gdje su sinoć ostvarili evroligašku pobjedu nad Panatinaikosom.

Dolaze sa samopouzdanjem, ali i umorni, naglasio je trener Dejan Radonjić.

"Imali smo četiri utakmice u sedam dana, tako da nam je najvažnije da se regenerišemo danas, zatim da vidimo kakva je situacija sa povrijeđenim igračima, a onda da napravimo pripreme za Budućnost, koja igra odlično cijele sezone. Budućnost ima zalog - pobjedu protiv nas u Beogradu, a slijedi im i završnica Evrokupa i šansa da se bori za prvi evropski trofej, što je dokaz kvaliteta. Ono što je sigurno - energija i koncentracija neće biti dovoljni, potreban je visok nivo igre da bismo mogli da igramo protiv Budućnosti.", kazao je Radonjić za TV Vijesti.

Trener Crvene zvezde je istakao kvalitete Budućnosti, naglasivši da je to ekipa koja ima kvalitet za najveće domete.

"Budućnost je dobra na svim pozicijama, sa bekovima koji nose igru, sa Nikolom Ivanovićem koji je pokazao najviše na poziciji pleja u cijeloj ABA ligi, sa Kobsom, koji se adaptirao, Edžimom, koji može da pokriva više pozicija, dok centarska linija može da nosi teret visokih ambicija", kazao je Radonjić.

Borba za plej-of je uzbudljiva. Pet ekipa je u konkurenciji, a Zvezda sa dva poraza virtuelno je u najboljoj poziciji pred rasplet.

Budućnost bi sjutra mogla da preuzme vrh, jer ima jedan poraz više od "crveno-bijelih", ali i pobjedu u međusobnom duelu u prvom dijelu sezone.

"Mnogo je utakmica do kraja, a svaka je bitna i svako kolo može da donese novu sliku. Rano je, vidjećemo kako će sve da se završi", rekao je Radonjić.

Utakmica Budućnost Voli - Crvena zvezda igra se u nedjelju od 20 časova.

Bonus video: