evrokup - "plavi" sjutra u ljubljani čekaju monako

Budućnost juri polufinale, Milojević: Da odgovorimo na agresivnost; Popović: Ne želimo nazad u Monte Karlo

"Definitivno će Monako biti još agresivniji nego u utorak. U Monte Karlu se osjećao taj duh plej-ofa, biće tako i u drugoj utakmici", kaže Nikola Ivanović

6312 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Utakmica sezone je pred košarkašima Budućnost Volija - sjutra imaju ima šansu da riješi sve u duelu sa Monakom i dođu do polufinala Evrokupa.

Nakon velike pobjede u Monte Karlu (77:76) na krilima Džastina Kobsa, Podgoričani znaju da je pritisak na "kneževima" koji u petak od 18 sati u Ljubljani igraju meč biti ili ne biti...

"Čeka nas još jedan težak meč. Monako je pokazao koliko je čvrsta ekipa i mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost rivala koja je u prvom duelu bila izvanredna", rekao je trener Dejan Milojević i dodao:

"Uspjeli smo u prvoj utakmici, nadam se da ćemo i u drugoj. Žao nam je što nismo domaćini u Podgorici, ali pravila su takva kakva jesu i nadam se dobrom ishodu", dodao je Milojević.

Nikola Ivanović zna da fokus mora da bude na maksimalnom nivou.

"Definitivno će Monako biti još agresivniji nego u utorak. U Monte Karlu se osjećao taj duh plej-ofa, biće tako i u drugoj utakmici. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i da im odgovorimo. Ljubljana? Nismo ni prva ni posljednja ekipa koja mora da bude domaćin van svog grada. Raspored je svima težak, svi imaju probleme sa koronom ili neke druge vrste. Ko se najbolje prilagodi svemu tome, imaće najviše uspjeha", kaže Ivanović.

Ekipe se dovoljno dobro poznaju...

"Iznenađenja teško može da bude u odnosu na prvi meč. Monako ima svoj sistem igre koji je u napadu dosta jednostavan, dosta se igra jedan na jedan. Mi moramo da imamo individualnu odgovornost u odbrani jedan na jedan.

Petar Popović ima samo jednu želju:

"Daćemo sve da se ne vraćamo u Monte Karlo na majstoricu", ističe Popović i nastavlja:

"Biće još jedan zahtjevan meč, nije to ništa novo. Vidjeli smo snagu Monaka. Imamo šanse da pobijedimo i dođemo do polufinala ako fizički odgovorimo na pravi način. Lakše je pripremiti ovaj meč poslije trijumfa, energija je pozitivna i lakše nam pada umor", zaključio je Popović.