Bulsi i Lavin jedva čekaju Vučevića: Svima će olakšati život

Crnogorski as je nakon devet godina napustio je Orlando, toplu Floridu zamjenio je vjetrovitim Ilinoisom, otvorio novu stranicu u karijeri i životu

7625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Nikola Vučević stiže u Čikago da potvrdi reputaciju ol-star igrača i procjene da će za Zekom Lavinom biti moćno napadačko oružje Bulsa.

Crnogorski as je nakon devet godina napustio je Orlando, toplu Floridu zamjenio je vjetrovitim Ilinoisom, otvorio novu stranicu u karijeri i životu.

Sada dolazi u kultni klub, koji je 90-ih godina, u eri Majkla Džordana, dominirao NBA ligom, a koji se ove sezone bori za plej-of.

"Obično se ne dobija šansa da u trejdu u ovom dijelu sezone dobiješ ol-star igrača. Mi smo uspjeli u tome i zadovoljni smo. Mi smo željeli da napravimo ovaj tim boljim, mislim da smo uradili to", kazao je generalni menadžer Bulsa Arturas Karnišovas.

Čikago ima dobar napadački potencijal, Lavin je jedan od najboljih napadača u NBA, a uz Vučevića imaće još više prostora...

"Lako je uklopiti Nikolu u igru koju imamo. Mi imamo napadački stil sa protokom lopte. On se uklapa, jer je raznovrstan. Može da pogodi sa svih pozicija, opasan je u šutu, zna da igra leđima. Siguran sam da će svima na terenu olakšati život", kazao je Karnišovas.

U Orlandu su se biranim riječima oprostili od legende.

"Vučević odlazi kao jedan od najboljih igrača koji su igrali za Orlando. Ne možemo da riječima iskažemo koliko smo mu zahvalni na svemu što je uradio za našu organizaciju i na terenu i van terena", kazao je Džef Veltman, šef košarkaških operacija u Orlandu.

" Ali, mi smo u trenutku da moramo da mislimo za budućnost. Mislim da smo dobili dosta toga, na kraju krajeva – imamo dva pika prve runde, odličnog Vendela Kartera. Takođe, rasteretili smo budžet, dobićemo igrače koji će dugo biti sa nama".

Bonus video: