Mega šampion, Budućnost četvrta, Crnogorac u idealnoj petorci

Danilovgrađanin Đorđije Jovanović oduševio u redovima Partizana, a u idealnoj petorci našao se i Hrvat Tomislav Ivišić iz Budućnosti

6488 pregleda 2 komentar(a)
Idealna petorka turnira, Foto: Euroleague
Idealna petorka turnira, Foto: Euroleague

Juniori Mege osvojili su Evroligu, pošto su u nedjeljnom finalu na Završnom turniru u Beogradu bili bolji od Crvene zvezde u dramatičnom meču - 82:80.

Budućnost Voli je prethodno u duelu za treće mjesto poražena od Partizana sa 79:67. Fedor Žugić nije igrao zbog povrede, kao i posljednja dva meča u grupi, što je znatno oslabilo Podgoričane u odlučujućim mečevima.

Protiv Partizana, opet je blistao Tomislav Ivišić - Hrvat u redovima "plavih" imao je 24 poena i 11 skokova, za indeks korisnosti 20.

Sjajne partije u Beogradu Ivišića su uvrstile u idealnu petorku Završnog turnira, u kojoj se našao i jedan Crnogorac - Danilovgrađanin Đorđije Jovanović bio je najbolji igrač Partizana, a pamti se njegova spektakularna partija na otvaranju protiv Makabija, kada je ubacio 36 poena i imao 10 skokova.

Osim Jovanovića i Ivušića, u idealnoj petorci našli su se Nikola Jovanović iz Mege, koji je izabran za MVP-ja turnira, kao i Nikola Đurišić i Nikola Šaranović iz Crvene zvezde.

Peto mjesto na turniru osvojio je Makabi, šesto Cedevita Olimpija, sedmo Krasnodar a osmo Kluž Napoka.

Bonus video: