Džikić: Mnogo nam je važna ova pobjeda jer smo u strašnom ritmu

"Posebno me raduje što smo imali 23 asistencije. Igrali smo nesebično. FMP je strašno dobar protivnik, sa jasnom hijerarhijom, tačno se zna ko šta radi. Nije čudo što su kod kuće do sada dobili sve utakmice", rekao je Džikić
56 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Www.krepsinis.net
Aleksandar Džikić, Foto: Www.krepsinis.net
Ažurirano: 09.12.2017. 23:00h

Nakon pobjede u Železniku protiv FMP-a (93:76), trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je kazao da je "bilo teško, naporno, borbeno i tvrdo, onoliko koliko se i očekivalo".

"Godinama pričam isto i nemam namjeru da mijenjam svoje mišljenje. To je tim protiv koga uvijek moraš da budeš koncentrisan, motivisan i spreman da pariraš igračima koji su agresivni i željni dokazivanja. Mi smo generalno, uradili dobar posao. Bilo je grešaka, uvijek će ih biti. Rješavaćemo to. Mnogo nam je važna ova pobjeda zato što smo u strašnom ritmu", rekao je Džikić nakon meča.

Meč u Železniku je bio prvi od četiri u nizu u gostima za "plave" na dva fronta, a slijede mečevi protiv Galatasaraja, Zadra i Bajerna.

"Moraćemo to da izdržimo, nema druge. Posebno me raduje što smo imali 23 asistencije. Igrali smo nesebično. FMP je strašno dobar protivnik, sa jasnom hijerarhijom, tačno se zna ko šta radi. Nije čudo što su kod kuće do sada dobili sve utakmice", dodao je Džikić.

Zoran Nikolić, centar Podgoričana, kazao je da je njegova ekipa od početka meča u Železniku "uhvatila dobar ritam".

"Imali smo kontrolu tokom cijelog meča. Na kraju smo dodali gas i lako priveli utakmicu kraju", rekao je Nikolić.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović je istakao da je "Budućnost pokazala zašto je prva na tabeli".

"Ali, pokazala je i nama kako treba da igra jedna ekipa koja želi da bude na vrhunskom nivou. Sa puno kontakta, puno agresivnosti, puno dobrih rješenja. Nismo znali da odgovorimo na to. Oni su se ponudili u jednom trenutku. Ali na 52:51 smo prestali da igramo. To nije dobro. Budućnost nas je nadigrala u svim elementima i nisam zadovoljan. Predstoji nam puno rada i nadam se boljim igrama, već od sljedećeg kola", rekao je Jovanović.

Bonus video: