Iz Monaka poručuju: Dobra odbrana, što više poena iz reketa i u polufinalu smo

Duel u Monte Karlu igra se sjutra od 18 časova, a ekipa koja pobijedi obezbijediće plasman u polufinale, gdje čeka Gran Kanarija

4933 pregleda 0 komentar(a)
Rid i Lesor na drugom meču, odigranom u Ljubljani, Foto: Eurocupbasketball.com
Rid i Lesor na drugom meču, odigranom u Ljubljani, Foto: Eurocupbasketball.com

Košarkaš Monaka, Vil Jeget u blogu za sajt Evrokupa osvrnuo se na predstojeći, odlučujući meč u četvrtfinalu ovog takmičenja protiv Budućnost Volija.

Duel u Monte Karlu igra se sjutra od 18 časova, a ekipa koja pobijedi obezbijediće plasman u polufinale, gdje čeka Gran Kanarija.

"Moramo da budemo dobri u odbrani, da ih u početku uvedemo u problem sa ličnim greškama i da što više napadamo kroz reket. Matijas Lesor, Rob Grej i Markos Najt su zaista dobri u tome. Ako ne budemo previše forsirali šut za tri poena dovešćemo sebe u dobru situaciju i bićemo u stanju da pobijedimo. U drugom meču smo ih napadali u reketu, izvukli neke faulove i borili se. Budućnost ima fizički jake igrače i mislim da će skok igra takođe biti bitna. U prednosti smo, jer igramo na domaćem terenu, ali nažalost bez navijača, koji će nam nedostajati", kazao je Jeget.

Monako igra fizički jaku košarku, sa mnogo kontakta što je bilo vidljivo u prethodnim susretima.

"Imamo dobar tim. Volim ovu ekipu, jaki smo fizički, igramo na visokom nivou. U Monaku su dobri igrači i lijepo je biti u četvrtfinalu ovog takmičenja. Imamo još jednu utakmicu, koju moramo da riješimo u našu korist kako bismo se plasirali u polufinale. Nadamo se da ćemo uspješno završiti posao", poručio je Jeget.

Košarkaš je analizirao prvi meč protiv Budućnosti.

"Kao što znate, izgubili smo u prvom meču, a onda smo im se revanširali u Ljubljani. U prvoj utakmici smo imali mnogo izgubljenih lopti. Nijesmo uspjeli da zaustavimo pik en rol igru Budućnosti, imali smo plus šest na otprilike 1:40 do kraja utakmice, ali je Džastin Kobs bio precizan u bitnim momentima. Koristili su svoje šanse, naročito Kobs i Rid. I to je košarka, dešava se. Teško je izgubiti na domaćem terenu, jer mislim da smo bili bolji u prvom susretu. Ali, još uvijek smo u igri. Treba nam jedna pobjeda i polufinalu smo. Mislim da možemo posao završiti u srijedu", optimističan je Jeget.

Prvi meč riješio je Džastin Kobs, koji je bio Jegetov saigrač u Le Manu u sezoni 2017/2018.

"Igrao sam sa Džastinom jednu sezonu u Le Manu. Uvijek je bio sposoban da rešava takve situacije", prisjetio se košarkaš Monaka.

Bonus video: