Nikolić: Moramo da budemo jaki i čvrsti, da se borimo za svaku loptu

„Jako su agresivni u napadu i odbrani. Neće nam biti nimalo lako da pobijedimo, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta i talenta za to. Spremni smo, imamo priliku da pokažemo koliko smo kvalitetni kao ekipa”, poručio je Zoran Nikolić po dolasku u Monako

6428 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

Košarkaši Budućnost Volija su doputovali u Monte Karlo i odradili trening u dvorani „Gaston Medesan”, gdje sjutra (18 časova) igraju majstoricu četvrtfinala Evrokupa sa Monakom.

Ukoliko pobijede, „plavi” bi u polufinalu imalu prednost domaćeg terena u seriji sa Gran Kanarijom, ali o tome niko ne razmišlja, jer su igrači Zvezdana Mitrovića dokazali koliko su neugodni.

„Jako su agresivni u napadu i odbrani. Neće nam biti nimalo lako da pobijedimo, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta i talenta za to. Spremni smo, imamo priliku da pokažemo koliko smo kvalitetni kao ekipa”, poručio je Zoran Nikolić po dolasku u Monako.

Podgoričani su odmorniji, jer je utakmica sa Mornarom, koja je bila u planu za ponedjeljak, odgođena, dok su „kneževi” igrali sa Šoleom.

„Nije ogromna razlika, jer su glavni igrači Monaka Grej, Bost i Lesor, imali manju minutažu protiv Šolea. Imaće dosta vremena da se odmore i pripreme za nas, tako da s te strane imamo blagu prednost. Ali, meč je na njihovom terenu i kad se sve sabere mislim da su snage ujednačene na obje strane”, naglasio je centar Budućnosti.

Taktički ne bi trebalo da bude nepoznanica ni za jedne, ni za druge.

„Ne bi trebalo da bude velikih promjena u odnosu na prve dvije utakmice. Možda jedino zonski presing koji prelazi u zonu nisu igrali protiv nas, a znaju da igraju, ali to ne može da nas iznenadi. Ekipa koja bude imala jaču energiju i veću želju će pobijediti, na kraju se sve svodi na to. Moramo da budemo jaki i čvrsti od samog početka, da se borimo za svaku loptu”, zaključio je Nikolić.

Bonus video: