Milojević: Nadskočili su nas, zato smo i izgubili; Kobs: Tukli su me u svakom napadu

Mislim da im je mnogo dozvoljeno. Tukli su me tokom cijele utakmice, u svakom napadu su me gurali, udarali, a njima su suđeni neki laki faulovi”, istakao je Džastin Kobs nakon poraza od Monaka (90:87) u majstorici četvrtfinala Evrokupa

18579 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: AS Monaco basket
Foto: AS Monaco basket

Iako je vodila 1:0 u seriji, Budućnost Voli je poražena od Monaka i četvrti put u klupskoj istoriji stala u četvrtfinalu Evrokupa.

Tim Zvezdana Mitrovića je u majstorici slavio 90:87, a frapantan je podatak da su gosti dozvolili čak 23 ofanzivna skoka rivalu.

„Očekivao sam ovakvu utakmicu. Imali smo isti problem kao na prošlom meču i zbog čega je Monako pobijedio, a to je zato što smo mu dozvolili 23 ofanzivna skoka. Uradili smo neke dobre stvari, imali svoje šanse, ali kada izgubite bitku u skoku, obično ne pobijedite. Želim sreću Monaku i mom prijatelju Zvezdanu Mitroviću u polufinalu”, rekao je Dejan Milojević.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, jer je Monakon najveću prednost imao na startu - 6:0, a Budućnost je najviše stizala do plus tri (17:14 i 78:75).

„Oba tima su igrala čvrsto, ali smo nadskočeni i to je bio ključ”, naglasio je Milojević.

Džastin Kobs je takođe potencirao loše građenje reketa.

„Sve se svelo na ofanzivne skokove. Nadskočeni smo za 15-20 uhvaćenih lopti, odlučio je uloženi trud na skoku u napadu. Tužan sam, naravno. Svako je kad izgubi odlučujuću utakmicu za polufinale, to je normalan osjećaj”, naglasio je Amerikanac sa crnogorskim pasošem.

Plejmejker „plavih” je u posljednjem napadu pokušao da iznudi faul pri šutu za tri poena, ali je vidio da od toga neće biti ništa, pa je predao loptu Danilu Nikoliću, koji sa osam i po metara, preko Matije Lesora, nije imao sreće da izbori produžetke. Kobs se žalio na kriterijum suđenja.

„Mislim da im je mnogo dozvoljeno. Tukli su me tokom cijele utakmice, u svakom napadu su me gurali, udarali, a njima su suđeni neki laki faulovi. Imali smo problem sa prekršajima, jer ih je Amedeo imao tri u 1. poluvremenu, a muke su imali i Melvin i Vili”.

Bonus video: