Baranima treba novi "brejk" na strani

Mornar je u prošloj, debitantskoj sezoni u ABA ligi, oba puta savladao MZT, u Baru sa 65:64, a u Skoplju 69:63.
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Fiba.basketball
Mihailo Pavićević, Foto: Fiba.basketball
Ažurirano: 09.12.2017. 14:40h

Mornar je u prošlom kolu kod kuće protiv Cibone ostao bez bodova na koje je računao, pa će morati da se "vadi" negdje na strani, a prva prilika je sjutra (17 sati) u Skoplju protiv "fenjeraša" MZT-a, koji će nakon dužeg vremena imati podršku svojih najvatrenijih navijača, nakon što su izglađeni nesporazumi sa upravom kluba.

Na klupi skopskog tima debitovaće novi trener, Željko Lukajić, koji je zamijenio Aleksandra Todorova, koji je podnio ostavku.

Barani su bili u sličnoj situaciji prije nekoliko kola, nakon poraza od FMP-a u "Topolici", koji su "anulirali" trijumfom u Ljubljani protiv Olimpije.

U Mornaru se nadaju istom scenariju, posebno što nakon duela u Skoplju slijede teški mečevi sa Crvenom zvezdom u Baru i Partizanom u Beogradu...

"U Skoplju je važna utakmica za obje ekipe, ali je, sigurno, veći pritisak na domaćim igračima. Ako izgube biće u izuzetno teškoj situaciji. Mi, opet, s manje opterećenja idemo da odigramo taj meč. Nadam se da možemo da se dovoljno mobilišemo i da iznenadimo MZT na njegovom terenu. U svakom slučaju, očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica", rekao je trener Barana Mihailo Pavićević, koji na raspolaganju ima svih 12 igrača, uključujući i oporavljenog Nemanju Vranješa.

Mornar u Skoplje putuje nakon trijumfa protiv finske Kataje basket, u FIBA Evrokupu, kojim su izborili plasman u narednu rundu.

"Dobro je što u Skoplje putujemo poslije pobjede u Fibakupu i plasmana u narednu rundu, jer takve pobjede podižu moral i samopouzdanje ekipe", dodao je Pavićević.

Mornar je u prošloj, debitantskoj sezoni u ABA ligi, oba puta savladao MZT, u Baru sa 65:64, a u Skoplju 69:63. I tada su se dva tima sastala prvi put na polovini takmičenja, ali je prišle sezone prvi meč odigran u Baru...

"Sudeći po prošlogodišnjim rezultatima između naše dvije ekipe, nedjeljna utakmica bi trebalo da bude odigrana na mali broj poena. Ali, to ništa ne znači, kao ni to što smo dva puta slavili protiv Skopljanaca, svaka utakmica je priča za sebe. Znamo šta nam je činiti, recept za dobar rezultat jeste da od prvog minuta zaigramo agresivno i samopouzdano, kao, recimo, Cibona protiv nas. A vrijeme je i da nas posluži šut sa distance, posebno iza linije od 6,75 metara", ističe Vukota Pavić.

Bonus video: