Vučević "kupio" devetku Čikaga, Vilijams: Insistirao je, želio sam da mu je poklonim

Kada je došao u Čikago, devetka je bila zauzeta, njen vlasnik bio je ruki Patrik Vilijams

13037 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Chicago Bulls
Foto: Chicago Bulls

Nikola Vučević nosio je dres sa brojem devet 591. put u Orlandu.

Kada je došao u Čikago, devetka je bila zauzeta, njen vlasnik bio je ruki Patrik Vilijams.

Ipak, neposredno nakon trejda, objavljeno je da će i u Bulsima Vučević dobiti omiljeni broj, te da je Vilijams bez problema odlučio da veteranu i zvijezdi ekipe uruči "poklon".

Ispostavilo se, međutim, da je za promjenu dresa Vilijams dobio novac, ali ne zato što je to tražio, već zato što je tako odlučio Nikola.

"Vuč mi je rekao da mu broj devet mnogo znači i da ga nosi odavno. Moj stav je bio - naravno, biće tvoj. Ali, onda su se umiješali saigrači i rekli da bi ta promjena trebalo da se plati. Nisam to želio, ali je Vuč insistirao. Ponudio mi je cijenu i bila je prilično dobra", kazao je Vilijams.

Iznos?

"Tajna", kazao je ruki.

"Ja sma želio da mu da poklon besplatno, ali njegov gest pokazuje i kakva je on osoba, kakav je karakter. On je sjajan momak, kulturan... Na terenu radi sve kako treba, a u svlačionici je izuzetan saigrač", rekao je Vilijams.

Vučević je dobro počeo karijeru u Čikagu, drugi je igrač u istoriji slavnog kluba sa više od 20 poena na prve tri utakmice, poslije Gaja Rodžersa, koji je to uradio 1966. godine.

Čikago je, međutim, izgubio sva tri meča...

Bonus video: