Mega traži iznenađenje u Podgorici, Petrušev: Igraćemo jako i čvrsto

Utakmica Budućnost - Mega igra se sjutra od 12.00 u Sportskom centru Morača

5391 pregleda 0 komentar(a)
Filip Petrušev na meču protiv Budućnost Volija, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Filip Petrušev na meču protiv Budućnost Volija, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da je jako teško igrati protiv Budućnosti i istakao da njegova ekipa u predstojećem meču mora da bude koncentrisana svih 40 minuta.

"Radi se jako dobrom timu koji igra veoma dobro. Dejan Milojević radi odličan posao, u ABA ligi su u kontinuitetu vezali jako dobre utakmice. Protiv Zvezde u Podgorici su pokazali da su dobroj formi, u Evrokupu su stigli do četvrtifinala gde su napravili brejk protiv Monaka i bili vrlo blizu prolaska u polufinale", rekao je Jovanović za klupski sajt.

"Oni će sad svu svoju energiju i koncentraciju prebaciti na ABA ligu da ostvare što bolji rezultat, u užem krugu su kandidata za osvajanje lige i sigurno je da možemo da očekujemo jednog jako motivisanog protivnika", dodao je trener Mege.

Košarkaši Mege gostuju sjutra ekipi Budućnosti u utakmici 24. kola ABA lige.

Mega je peta na tabeli regionalnog takmičenja sa 14 pobjeda i devet poraza, dok je crnogorski tim četvrti sa skorom 17/3.

"Tim im je sastavljen od odličnih domaćih igrača i iskusnih stranaca uz izbalansiranu spoljašnju i unutrašnju liniju... Imaju jako dugačku klupu koja im pruža raznolikost u napadu i koja drži intenzitet utakmice, jako je teško igrati protiv njih s obzirom da imaju veliki broj igrača koji mogu da rotiraju", rekao je Jovanović.

"Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta, bilo kakav pad u fokusu i koncentraciji može puno da nas košta na kraju", zaključio je trener Mege.

Ove dvije ekipe su se do sada sastale 17 puta u ABA ligi uz skor 12:5 za Budućnost. U posljednjem susretu ove dve ekipe, u okviru 11. kola ove sezone, Mega je slavila u Hali sportova "Ranko Žeravica" sa 78:72.

Centar Mege Filip Petrušev rekao je da će meč protiv Budućnosti biti pravi ispit za njegov tim.

"Sigurno je da će biti dodatno motivisani pošto smo ih u prvom dijelu sezone pobijedili. Na nama je da odigramo jako i čvrsto i imaćemo dodatni motiv da pokažemo da možemo igramo protiv najboljih ekipa, obzirom da smo vezali tri poraza, što nije naša karakteristika ove sezone", kazao je Petrušev.

Utakmica Budućnost - Mega igra se sjutra od 12.00 u Sportskom centru Morača.

Bonus video: