Milojević protiv „svojih” za ostanak na vrhu

Košarkaši Budućnost Volija tačno u podne dočekuju Megu, jednu od tri ekipe od kojih su izgubili ove sezone u ABA ligi

12740 pregleda 40 reakcija 3 komentar(a)
Prvi put protiv kluba u kojem je stvorio mnogo asova za NBA: Dejan Milojević, Foto: Savo Prelević
Prvi put protiv kluba u kojem je stvorio mnogo asova za NBA: Dejan Milojević, Foto: Savo Prelević

Do kraja regularnog toka ABA lige košarkašima Budućnost Volija ostalo je još pet utakmica, a možda i najlakši zadatak, koliko god to čudno zvučalo, očekuje ih protiv jedne od rijetkih ekipa koje su ih porazile u dosadašnjem toku takmičenja - Mege. Ali, ako se zna da tim Dejana Milojevića igra i sa tri tima koja se bore za plej-of (Cedevita Olimpijom, Igokeom i Mornarom), te da gostuje Krki, jasno je da danas nema pravo na grešku.

U matineu u „Morači“ (početak tačno u podne), „plavi“ će pokušati da se revanširaju za poraz na Novom Beogradu (78:72). Biće to repriza duela koji je obilježilo isključenje Vilija Rida zbog udaranja Filipa Petruševa, ali će u centru pažnje, ipak, biti Milojević. Trener Podgoričana je osam godina proveo u beogradskom klubu, „štancovao“ NBA asove, osvojio Kup Srbije, a onda se prošlog ljeta emotivno oprostio pred već viđen odlazak u NBA. Od toga nije bilo ništa, pa je došao u Budućnost da pokuša da osvoji ABA ligu i uđe u Evroligu.

- Očekuje me čudna utakmica, jer sam poslije toliko godina u Megi sada na suprotnoj strani. Moramo da se resetujemo nakon poraza u Evrokupu i da zaboravimo na to, da se fokusiramo na ABA ligu, jer ako želimo da zadržimo 1. mjesto nemamo prava na kiks do kraja regularnog dijela - istakao je 43-godišnji stručnjak.

Tim Vlade Jovanovića je dugo bio u igri za plej-of, a sada je izvjesno da će završiti sezonu na 6. mjestu, iza ekipa koje se bore za polufinale, a daleko ispred svih ostalih.

- Mega je jedno od najprijatnijih iznenađenja, igrala je sjajno tokom čitave sezone i opet je afirmisala mlade igrače. Vlada Jovanović je odradio sjajan posao. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i motivisani da bismo pobijedili. Jesmo favoriti, kvalitetniji smo, ali da bi taj kvalitet došao do izražaja moramo energetski da budemo na maksimalnom nivou - naglasio je Milojević. Budućnost na teren stupa četiri dana nakon poraza od Monaka u majstorici četvrtfinala Evrokupa (90:87), pa sada u potpunosti mora da se posveti završnici ABA lige i pokuša da ponovi istorijsku sezonu 2017/2018.

- Mega je ekipa sa dosta mladih igrača, koji vole da igraju brzo. Veoma su agresivni, a pošto su mladi, teško se umaraju. Igraju sa puno intenziteta, i dobro su trenirani. Očekujem utakmicu visokog tempa, sa dosta posjeda i šuteva. Mega ima dosta ofanzivnih skokova. Petrušev i Simonović igraju veoma dobro, moramo ih zaustaviti, sačuvati defanzivni skok i ne dati im šansu za poene iz drugog napada - jasan je Džastin Kobs.

Bonus video: