Mornar u Železniku - pobjeda je obaveza

Barani večeras (18) gostuju FMP-u

6008 pregleda 1 komentar(a)
Marko Jeremić igra protiv bivšeg tima, Foto: Kk Mornar/media Pro
Marko Jeremić igra protiv bivšeg tima, Foto: Kk Mornar/media Pro

Osim Crvenoj zvezdi, kojoj od čuvenog UPPR-a i praktičnog spajanja dva kluba pod isti krov služi samo kao sparing partner na zvaničnim utakmicama, FMP je prethodnih sezona znao da bude nezgodan rival svim rivalima iz vrha. Dueli „pantera” sa Partizanom su uvijek nosili posebnu tenziju, u beogradskom predgrađu su znali da se „okliznu” Budućnost Voli i Cedevita Olimpija, kao i tim koji to večeras (18 časova) sebi ne smije da dozvoli kao prošle sezone - Mornar.

Barani imaju poraz više od direktnih konkurenta za plej-of, Cedevita Olimpije i Igokee, sa kojima igraju do kraja regularnog toka, pa je poraz u Železniku zabranjen. U suprotnom bi borba za plej-of postala izuzetno komplikovana...

- Računica pred ovo gostovanje je jasna - idemo na pobjedu, drugog izbora nemamo. I vjerujem u trijumf, uz dužno poštovanje prema FMP-u. Predvodi je iskusni plejmejker Čović, a taj tim svakome može da napravi problem. Nema lakih rivala, svaka ekipa mora da se izbori igrajući punom snagom od početka do kraja utakmice - rekao je Mihailo Pavićević.

Adut Mornara na gostovanju FMP-u biće odlični šuter Marko Jeremić, koji je u Bar stigao upravo iz Železnika i dobrim izdanjima zaslužio ugovor do 2023. godine. Srećom po tim sa crnogorskog primorja, u pogon se vraća i Džejkob Pulen, a igraće i Ajzea Vajthed.

- Srećan sam što ostajem u Baru. Kad mi je predsjednik kluba Đorđije Pavićević ponudio nastavak saradnje, nisam se ni trena premišljao. Raduje što, konačno, u punom sastavu putujemo u Beograd. To je za nas veoma bitna utakmica. FMP je u donjem dijelu tabele, ali to nas neće zavarati. Moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u meč. Nikako ne smijemo da se opustimo ili da potcijenimo protivnika, jer su nam bodovi neophodni - naglasio je Jeremić.

Sead Šehović je odigrao dosta utakmica u Železniku i zna koliko je teško da se tamo pobijedi.

- Niko unaprijed ne može da kaže da će pobijediti FMP u Beogradu, ali mi moramo da dobijamo utakmice ukoliko želimo u plej-of. Od sudijskog podbacivanja pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i da u istom tempu odigramo čitav meč. Onda pobjeda ne bi trebalo da nam izmakne, bez obzira na to što domaćin ima zaista dobru i poletnu ekipu - istakao je Šehović.

Bonus video: