MLADI CRNOGORSKI KOŠARKAŠ U PRVOM TIMU GRAN KANARIJE

Jovan Kljajić, debitant na najvećoj sceni sa 16 godina: Osjećaj koji se pamti

“Poslije utakmice smo se svi okupili u krug da pozdravimo publiku, a Agilar me ubacio unutra i onda je počelo takozvano gurkanje. Bilo je simpatično, na taj način su mi momci poželjeli dobrodošlicu”, kazao je Kljajić
471 pregleda 1 komentar(a)
Jovan Kljajić, Foto: Cbgrancanaria.net
Jovan Kljajić, Foto: Cbgrancanaria.net
Ažurirano: 08.12.2017. 14:27h

Nakon Bojana Dubljevića, Blagote Sekulića, Nemanje Radovića i Dina Radončića – Crna Gora je dobila još jednog igrača u španskoj Endesa ligi, 16-togodišnjeg Jovana Kljajića, koji je odnedavno član prvog tima Gran Kanarije.

Supertalentovani bek debitovao je prije dva dana za ekipu sa Kanarskih ostrva protiv Tofaša u Evrokupu.

“Osjećaj je nevjerovatan, prije tri nedjelje kad sam počeo da treniram sa prvim timom bio sam veoma uzbuđen i nervozan, jer sam htio da dokažem da mogu da igram sa njima. Prvih dana sam osjećao pritsak, ali kako su dani prolazili sve je prošlo, navikao sam se, tim me prihvatio, i kao igrača i osobu”, kazao je Kljajić za “Vijesti”.

Nepun minut igre, dva poena, uz asistenciju, u seniorskom timu Gran Kanarije - ostaće mu urezani do kraja života.

“Debi je nešto što nikada neću zaboraviti. Srećom, igrali smo odličnu utakmicu održali smo razliku sve vrijeme. a 44 sekunde prije kraja kada je trener pokazao da uđem u igru - to je momenat koji će ostati u sjećanju”, kazao je Kljajić.

Šta su ti rekli stariji saigrači nakon meča?

“Poslije utakmice smo se svi okupili u krug da pozdravimo publiku, a Agilar me ubacio unutra i onda je počelo takozvano gurkanje. Bilo je simpatično, na taj način su mi momci poželjeli dobrodošlicu”, kazao je Kljajić, koji je sa 16 godina i 98 dana postao najmlađi košarkaš u istoriji Gran Kanarije, koji je zaigrao u takmičarskoj utakmici prvog tima.

Prije meča u Evrokupu, Kljajić je bio u sastavu tima na meču sa Realom, u domaćem šampionatu.

“Kada sam čuo svoje ime u rosteru - bio sam presrećan. Gledati sa klupe takvu ekipu, kakav je Real, protiv mojih saigrača, bilo je veliko iskustvo”, ističe Kljajić.

Kljajić je sa kadetskom selekcijom Crne Gore ovog ljeta igrao finale Eurobasketa u Podgorici, izabran je u idealnu petorku Evropskog prvenstva.

Naredne godine darovitu generaciju čeka šampionat svijeta u Argentini.

“Svi se pripremamo za to, znamo šta nas čeka. Ponosni smo što smo postigli, ali nećemo stati tu. Ne sumnjam da ćemo se za Argentinu pripremiti najbolje što možemo”, rekao je Kljajić.  

Preporučujemo za Vas