ABA liga spriječila zakulisne radnje - derbiji istovremeno

Utakmice Mornar - Budućnost Voli i Cedevita Olimpija - Crvena zvezda igraće se 18. aprila u 17 časova

8402 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Ivanović u duelu sa Vranješom i Lukovićem, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović u duelu sa Vranješom i Lukovićem, Foto: Savo Prelević

Derbiji ABA lige Mornar - Budućnost Voli i Cedevita Olimpija - Crvena zvezda su misteriozno odgađani u posljednji čas, ali su čelnici regionalnog takmičenja našli način da spriječe moguće zakulisne radnje - dva meča koja bi mogla da odrede i putnike i mjesta sa kojih će u plej-of igraće se u istom terminu, 18. aprila u 17 časova.

Do kraja regularnog toka su zvanično ostala dva kola, ali Ljubljančani (skor 16:4) imaju još čak šest utakmica do kraja, Beograđani (18:3) pet, Podgoričani (18:3) četiri, uz trijumf službenim rezultatom nad Primorskom, koji će biti upisan, a Barani (17:6) i Igokea (19:4) po tri.

Najbliži plej-ofu su Budućnost i Zvezda, koji će se boriti za 1. mjesto, a najteži raspored ima Cedevita Olimpija - sjutra gostuje u „Morači”, u nedjelju u „Topolici”, potom naredne sedmice igra dva meča sa Zvezdom, da bi 20. aprila odigrala još jedan odgođeni meč, sa Cibonom u Zagrebu.

U posljednjem kolu, koje je pomjereno za sedmicu da bi se odigrali zaostali mečevi, u „Stožicama” će dočekati Megu.

Upravo u veoma teškom rasporedu tima Jurice Golemca je šansa Mornara da ipak uhvati voz za plej-of.

Ukoliko Budućnost sjutra savlada Cedevita Olimpiju, Barani bi na svom terenu mogli praktično da riješe pitanje plasmana u polufinale, jer je teško očekivati da slovenački predstavnik dva puta porazi Crvenu zvezdu...

Bonus video: