Vuč je lider, Lavin: Olakšanje je kad imam takvog saigrača

"Vuč ima izuzetne sposobnosti, nevjerovatno meke i spretne ruke. Pogađa, hvata lopte, koje i nisu jednostavne, kao da ima lijepak na njima", kazao je Lavin

4411 pregleda 2 komentar(a)
Zek Lavin na meču sa Indijanom, Foto: AP
Zek Lavin na meču sa Indijanom, Foto: AP

Za samo šest mečeva u Čikagu, Nikola Vučević je preuzeo ulogu lidera i prve zvijezde tima, koju je do njegovog dolaska držao Zek Lavin, još jedan igrač ol-star reputacije.

I to je za njega potpuno u redu.

"Sve dok pobjeđujemo i dok ekipi ide dobro, ja sam zadovoljan. Mi smo se okupili da pobjeđujemo, to je naš cilj", kazao je Lavin, nakon drugog vezanog trijumfa Bulsa, nad Indijanom 113:97.

On je postigao 19 poena, a Vučević 32, sa 29 šuteva iz igre...

"Za mene je olakšanje što imam takvog saigrača", naglasio je Levin.

"Vuč ima izuzetne sposobnosti, nevjerovatno meke i spretne ruke. Pogađa, hvata lopte, koje i nisu jednostavne, kao da ima lijepak na njima", kazao je Lavin.

Trener Bili Donovan je zadovoljan kako dva najbolja igrača funkcionišu.

"Prosto rečeno - Nikola treba da bude ono što jeste, Zek treba da bude ono što jeste", kazao je Donovan.

Vučević smatra da će tandem sa Lavinom biti još bolji.

"Kada ekipa ima dva igrača koja su ofanzivno opasna, teško je naći način da se obojica zaustave. Zek je sjajan igrač, rekao sam mu da bi trebalo da bude malo više sebičan i da napada agresivnije. Ja sam tu da mu pomognem, on pomaže meni, radimo zajedno i kao tim", kazao je Vučević, koji je na šest mečeva u Bulsima ostvario prosjek od 22,7 poena i 11 skokova.

Bonus video: