Golemac pred Budućnost: Samouvjereni smo, ne plašimo se

Sastav iz Ljubljane iz treninga dolaze na prvi od tri derbija u gostima - protiv Budućnost Volija u četvrtak od 18 sati u Morači

4783 pregleda 1 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevze
Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevze

Košarkaši Cedevita Olimpije imali su dosta vremena da se spreme za završnicu ABA lige i odlučujuće borbe za plej-of.

Nisu igrali od 23. marta, od kada su otkazane dvije utakmice - sa Cibonom, pa Crvenom zvezdom.

Sastav iz Ljubljane iz treninga dolaze na prvi od tri derbija - protiv Budućnost Volija u četvrtak od 18 sati u Morači.

Podgorički "plavi" imaju poraz manje, uz utakmicu više, pa bi pobjedom u derbiju doveli rivala iz Slovenije u tešku poziciju pred završnicu.

„Pred nama je derbi ABA lige i veoma zahtjevna utakmica, jer gostovanje u Podgorici nikada nije lako. Budućnost ima odličan tim i veoma dobru sezonu. Dobro smo se pripremili, a na turneju idemo samouvjereno, sa željom da iznenadimo domaćina. Poštujemo Budućnost, ali se ne plašimo. U Podgoricu idemo ambiciozno“, rekao je trener Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija je nedavno gostovala u Podgorici, a Budućnost u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Evrokupa slavila 79:66.

„Svjesni smo da je pred nama težak meč. Još je ostao gorak ukus nakon našeg posljednjeg obračuna. U neizvjesnoj smo poziciji, jer nismo igrali duže od dvije sedmice, a uvijek postoji tanka linija između odmora, treninga i takmičenja. Radujemo se povratku na teren, a u posljednje vreme treniramo vrlo dobro“, kazao je Kendrik Peri.

Nakon meča u Podgorici, Cedevita Olimpija igra u Baru sa Mornarom, pa sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Bonus video: