Real u velikom stilu izborio četvrtfinale, Valensija eliminisala Baskoniju

Tim Bojana Dubljevića se sada nada porazu Zenita

11264 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague
Ažurirano: 08.04.2021. 23:05h

Real Madrid je sedma ekipa koja je izborila plasman u četvrtfinale Evrolige - nakon Barselone, Anadolu Efesa, CSKA, Fenerbahčea, Olimpije Milano i Bajerna.

"Kraljevski klub" je u velikom stilu osvojio Istanbul - slavio je 93:67 protiv Fenera i otklonio sve dileme.

Već u prvoj četvrtini Real je imao 16 poena prednosti, u drugoj i plus 20, pa pitanje pobjednika se praktično nije postavljalo.

Fabijen Kozel je postigao 20 koševa u pobjedničkom timu, 19 je upisao Gabrijel Dek, a 18 Nikolas Laprovitola, uz 10 asistencija.

Nando de Kolo je bio najbolji u Feneru (23).

A Valensija je u direktnom duelu savladala Baskoniju (86:81) i nastavila da vjeruje da može u Top 8.

Tim Bojana Dubljevića (upisao je 11 poena, sedam skokova i pet asistencija) sada čeka da vidi šta će uraditi Zenit, kojem su ostala još dva meča, oba kod kuće.

Ako izgubi u jednom od njih - sjutra veče protiv Makabija i u ponedjeljak sa Panatinaikosom - Valensija bi se plasirala u plej-of.

Pobjednika je do pobjede vodio Derik Vilijams (16), u sastavu našeg Duška Ivanovića, koji je u trećoj četvrtini imao devet poena prednosti, najbolji je bio Pjerija Henri sa 19.

CSKA je u Moskvi opravdao ulogu favorita protiv Asvela (88:70) i osigurao drugo mjesto na tabeli, dok je Žalgiris bio bolji od Panatinaikosa - 93:78.

Crvena zvezda, koju vodi crnogorski trener Dejan Radonjić, neslavno je završila evroligašku sezonu - izgubila je ubjedljivo u Berlinu od Albe (81:58) i doživjela 24. poraz.

Povezani članci

08. April 2021.

Dani raspleta u Evroligi

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: