Plej-of odbrana Budućnosti

ABA liga se nastavlja sjutra - rival "plavih" je Krka u Novom Mestu

4530 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli i Cedevita Olimpija su ove sezone odigrali četiri meča, po dva u ABA ligi i Evrokupu.

I imaju po dvije pobjede, s tim što su onim važnijim duelima - u oba takmičenja - bolji bili Podgoričani. Teoretski - možda ove dvije ekipe čeka još međusobnih okršaja do kraja, ali je još rano da tim Dejana Milojevića misli o tome.

Sada je najvažnije da u posljednja tri kola regularnog dijela sačuva prvo mjesto i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Budućnost je prije dvije noći u „Morači” slavila 89:75, pa ima trijumf više od Crvene zvezde, od koje je bolja u međusobnom skoru.

"Znali smo dobro koliko može Cedevita, pokazala je to u prva dva meča protiv nas, kada je odigrala vrhunski. U prvom poluvremenu smo imali problema uprkos dobrom početku, a u drugom smo bili na pravom nivou - pokazali smo kako se igra odbrana, bila je to praktično plej-of defanziva. Moramo da budemo zadovoljni, iako su neki njihovi glavni igrači - tu mislim na Jaku Blažića - dali 25 poena. I pored toga smo imali dvocifrenu prednost na kraju", rekao je plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović.

Podgoričani su imali teških sedam dana nakon eliminacije od Monaka u četvrtfinalu Evrokupa.

Krizu su prebrodili pobjedama u regionalnom takmičenju - prvo protiv Mege za vikend, a onda i sa slovenačkim predstavnikom.

"Bili smo ispražnjeni posljednjih dana, nije bilo jednostavno fokusirati se, ali moramo da razmišljamo o tome koliko je ovo važan period sezone i koliko je bitno da se diže forma i igra kvalitetno. Mislim da smo bili na visokom nivou u oba susreta poslije Monaka - posebno protiv Cedevita Olimpije. Ulog je veliki, u igri je prvo mjesto koje želimo da zadržimo", istakao je Ivanović, koji je prije dvije noći upisao 11 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Već sjutra Budućnost je pred novim izazovom - gostuje Krki u Novom Mestu. Meč počinje u 13 sati.

"Previše je bitan svaki detalj. Imamo još tri meča do kraja i želimo da ih riješimo na pravi način. Prva na redu je Krka, onda slijedi Igokea, pa Mornar - tu kalkulacija nema, idemo da pobijedimo. Krka igra dobro, ne smije da se potcijeni, a i njoj znači utakmica, jer se bori za opstanak. Moramo da od početka nađemo pravi ritam kako bismo izbjegli probleme u Novom Mestu", jasan je Ivanović, koji prognozira finiš regularnog dijela:

"Drugačije je nego prethodnih sezona, i raspored je morao da bude mijenjan zbog problema oko koronavirusa. Mislim da smo Zvezda i mi sigurni za plasman u plej-of, ostali timovi vide šansu i u igri su do kraja. Biće veoma zanimljivo između Mornara, Cedevite i Igokee, koja ove sezone konstantno igra veoma dobro", zaključio je jedan od junaka ABA titule koju je Budućnost osvojila 2018. godine.

Bonus video: