Damjanović: Budućnost je kvalitetan protivnik, pokriveni su na svim pozicijama

Duel u Novom Mestu počinjeu 13 časova

5926 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Krke sjutra u 25. kolu ABA lige dočekuju Budućnost Voli.

Krka se bori za opstanak i autsajder je u duelu sa ekipom iz Podgorice. Toga je svjestan i treenr ekipe, Dalibor Damjanović.

“Budućnost je izuzetno kvalitetan protivnik. Imaju sjajnu sezonu u ABA ligi, u Evrokupu im je malo nedostajalo da se plasiraju u polufinale. Favoriti su, ali očekujem da moji igrači igraju odlučno, hrabro i pametno tokom cijelog meča. Budućnost je pokrivena na svim pozicijama, može rotirati svih 12 igrača. Na spoljnim pozicijama imaju Kobsa, Ivanovića, Šehovića, Dela Valea, Popovića, Žugića, koji su svi sjajni strijelci. Na poziciji 3-4 je Edžim, koji je izvanredan sportista. Tu je i snažni centar Rid i još jedan sjajni strijelac Danilo Nikolić, tako da je pred nama zaista naporan posao u odbrani. Daćemo sve od sebe, borićemo se, a onda ćemo vidjeti šta nam ovo može donijeti “, izjavio je Damjanović.

Ipak, domaći se neće unaprijed predati.

"Budućnost je težak protivnik, ekipa se bori za vrh ABA lige. Od dolaska Dejana Milojevića igraju bolje. U posljednjem meču su lako savladali Cedevita Olimpiju, što dovoljno govori o kakvoj ekipi je riječ. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali mi igramo na domaćem terenu i moramo se boriti kako bismo iznenadili favorizovanog protivnika", kazao je košarkaš Krke Leon Stregar.

Bonus video: