Pada prokletstvo Novog Mesta

Košarkaši Budućnost Volija danas (13) gostuju Krki u dvorani u kojoj su izgubili dva posljednja meča

8597 pregleda 3 komentar(a)
Melvin Edžim na prvom meču sa Krkom, Foto: ABA liga
Melvin Edžim na prvom meču sa Krkom, Foto: ABA liga

Do polufinala ABA lige, koje je gotovo i teoretski osigurano, košarkaši Budućnost Volija moraju da odigraju još tri meča u regularnom toku. Na papiru ih najlakši zadatak čeka danas (13 časova), na terenu na kojem su često znali da se „okliznu” - protiv Krke u Novom Mestu.

Razlika u kvalitetu je ogromna u korist tima Dejana Milojevića i sve sem pobjede „plavih” bi bilo iznenađenje. Mada, domaćima „gori” pod nogama, žele da izbjegnu baraž za opstanak i pokušaće da upišu treću vezanu pobjedu nad Podgoričanima u dvorani „Leon Štukelj”.

- Iako se Krka bori za opstanak, na domaćem terenu je uvijek nezgodan protivnik. Dosta godina sam trener u ABA ligi, nikada tamo nije bio lak meč. Moramo da odigramo kvalitetnu, dobru utakmicu i da maksimalno priđemo protivniku da bismo zabilježili pobjedu koja nam je neophodna - naglasio je Milojević.

2 posljednja meča u Novom Mestu Budućnost je izgubila. Lani je bilo 73:72 trojkom Glena Kouzija četiri sekunde prije kraja, a sezonu ranije je tadašnji evroligaš doživio šokantan poraz (69:64). To je bila prva pobjeda Krke nakon osam vezanih poraza od Budućnosti u međusobnim mečevima, a domaćin u Sloveniji pred današnji susret vodi 7:5 u pobjedama

Prije tri dana protiv drugog predstavnika Slovenije u ABA ligi, Cedevita Olimpije, Melvin Edžim je odigrao spektakularnu 1. četvrtinu i dao 15 od svojih 17 poena. Njegovo izdanje biće jako bitno i danas.

- Znamo da je Krka dobar tim, naročito kada igra na domaćem terenu. Raznovrsna su ekipa, imaju dobre šutere, a neki visoki igrači mogu da istupe, pogode teške šuteve i kreiraju igru. Fokusiraćemo se na našu igru, više zavisi od nas nego od njih. Moramo da odigramo dobru odbranu, da im ograničimo skokove i onda ćemo biti u dobroj poziciji - poručio je kanadski internacionalac.

Krka ima sedam pobjeda, kao i Cibona i čačanki Borac. U krugu te tri ekipe najvjerovatnije će se tražiti tim koji će sa drugoplasiranom ekipom ABA 2 lige igrati baraž za mjesto u prvom rangu regionalnog takmičenja.

- Budućnost ima sjajnu sezonu u ABA ligi, u Evrokupu joj je malo nedostajalo da se plasira u polufinale. Favorit je, ali očekujem da moji igrači igraju odlučno, hrabro i pametno tokom cijelog meča. Rival na spoljnim pozicijama ima Kobsa, Ivanovića, Šehovića, Dela Valea, Popovića, Žugića, koji su svi sjajni strijelci. Na poziciji 3-4 je izvanredan sportista Edžim, tu je i snažni centar Rid i još jedan sjajni strijelac Danilo Nikolić, tako da je pred nama zaista naporan posao u odbrani - naglasio je trener Krke Dalibor Damjanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: