Vučević: Za moju generaciju Bulsi su jedna od najvećih franšiza u NBA ligi

"Bila bi velika stvar za ove mlade igrače da uđemo u plej-of nakon nekoliko godina pauze"

3729 pregleda 2 komentar(a)
Vučević, Foto: Chicago Bulls
Vučević, Foto: Chicago Bulls

Kada je krajem mjeseca Nikola Vučević iz Orlanda trejdovan u Čikago, tim iz Ilinoisa okačio je fotografiju na kojoj je petogodišnji Nikola u trenerci Bulsa sa košarkaškom loptom u rukama.

"Tako je moralo da bude", napisali su Bulsi uz fotografiju.

Vučević je bio dječak kada su Bulsi predvođeni Majklom Džordanom i ekipom osvajali titule, a danas je dio legendarne franšize.

"Za moju generaciju Bulsi su jedna od najvećih franšiza u NBA ligi - odrasli smo gledajući Majkla Džordana, Skotija Pipena i ostale kako dominiraju ligom. Bili smo veliki fanovi Čikaga, tako da sam veoma uzbuđen što sam ovdje", kazao je Vučević u intervjuu za "Basketball News".

Vučević je i u Čikagu nastavio sa sjajnim utakmicama. Od dolaska u novi klub prosječno postiže 26,1 poen, 10,3 skoka i 3,6 asistencija. Sa Zekom Lavinom, Laurijem Markanenom i saigračima pokušaće da uđe u plej-of. Bulsi su posljednji put 2017. bili u doigravanju.

"Bila bi velika stvar za ove mlade igrače da uđemo u plej-of nakon nekoliko godina pauze. Bulsi su nekim potezima već poslali poruku ostatku lige da sada želimo da pobjeđujemo. Ali, plasman u plej-of bi bila snažna poruka", kazao je Vučević.

On je potom odgovorio kako je saznao za trejd iz Orlanda.

"Bio sam sa sinom. Imao sam slobodan dan kada me je pozvao generalni menadžer i kazao mi da sam trejdovn. Nije to bila neočekivana odluka - redovno su mu obavještavali kako se odvija situacija. Kazali su mi - 'ideš u Čikago'. Bio sam šokiran, iako sam znao da se to može dogoditi. Dugo sam bio u Orlandu, imao sam posebnu vezu sa franšizom, gradom, navijačima...Prošao sam put od 21-ogodišnjeg momka do 30-ogodišnjeg čovjeka, koji je odrastao, oženio se, ima djecu...Trebalo mi je malo da se prilagodim odluci da sam trejdovan. Posle nekoliko dana uspio sam da se saberem i bilo je dobro. To je dio posla kojim se bavim i ovakve stvari se dešavaju. Znao sam koji su timovi zainteresovani za mene, ali do kraja nijesam znao gdje ću završiti."

Nakon skoro deset godina promijenio je klub i stigao u Čikago.

"Svi ljudi iz Čikaga, koji su me dočekali bili su prijatni. Nakon dvije nedjelje sam pronašao smještaj i vrtić za djecu, pa postaje sve lakše. Ali, to je normalno kada se desi velika promjena. Nije bilo lako, ali srećan sam što sam u Bulsima. Riječ je o nevjerovatnoj organizaciji, istorijskoj franšizi", poručio je Vučević.

Bonus video: