EVROKUP - 7. KOLO

Ushićeni Džikić: Ponosan sam, mnogo sam ponosan...

“Naš protivnik je izvanredna ekipa na svakoj poziciji od jedan od pet. Mi smo izašli, borili smo se koliko smo mogli. Ja sam kao trener ponosan na ove momke. Mnogo sam ponosan na njih”, rekao je Džikić
4 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.02.2019. 05:17h

Košarkaši Budućnost Volija imaju razloga za slavlje – savladali su Hapoel iz Jerusalima u “Morači” 92:75 i četvrtom pobjedom, tri kola prije kraja grupne faze Evrokupa, došli na korak od plasmana u narednu rundu.

Petar Popović je odigrao najbolji meč sezone, sa 20 poena, od čega 12 u posljednjoj četvrtini, kada je i riješen meč, vodio svoj tim do trijumfa.

“Bitna pobjeda za nas. Mislim da smo i matametički obezbjedili drugu fazu Evrokupa. Ova pobjeda je posebnom značajna, jer smo igrali bez Danila Nikolića i Suada Šehovića. Trudili smo se da pokažemo zajedništvo, koje nas krasi tokom sezone. Nema puno vremena za radovanje, u ABA ligi nas čeka važan meč u Beogardu protiv FMP-a”, kazao je Popović.

Aleksandar Džikić je bio ushićen, kao nikada do sada…

“Naš protivnik je izvanredna ekipa na svakoj poziciji od jedan od pet. Mi smo izašli, borili smo se koliko smo mogli. Ja sam kao trener ponosan na ove momke. Mnogo sam ponosan na njih”, rekao je Džikić.

Objasnio je i zašto…

“Heroj ovog meča je Filip Barović, koji se povrijedio u ponedjeljak, kao i Danilo Nikolić...I mali Nikola (Ivanović), se povrijedio dva dana prije meča. A sa Filipom se dva dana ubjeđujemo da li da igra ili da ne igra - i on je odabrao da igra. Mala Anđela, Filipova kćerkica, treba da bude veoma ponosna na svoga oca. Ovo je definicija žrtve za tim”, kazao je Džikić.