Zvezda u nevjerovatnoj završnici savladala Cedevita Olimpiju, TV signal nestao u finišu

Tim Dejana Radonjića slavio 82:81

13267 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Detalj sa meča, Foto: Crvena zvezda MTS
Detalj sa meča, Foto: Crvena zvezda MTS

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Cedevita Olimpiju 82:81 u ranije odloženom meču 11. kola ABA lige.

Pobjednik je odlučen u finišu nakon nevjerovatne greške košarkaša gostiju Kendrika Perija, koji je dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 81:81 prvo izgubio loptu, a potom faulirao Marka Simonovića.

Košarkaš Zvezde je pogodio jedno slobodno bacanje i svom timu donio trijumf.

Finiš meča nije mogao da se gleda u TV prenosu, jer je nestao signal na kanalu Arena sport, a nakon meča trener gostiju Jurica Golemac na pres konferenciji izgovorio samo dvije rečenice:

"Čestitke našim igračima na borbi. To je sve što ću reći".

Od samog početka timovi su se smjenjivali u vođstvu, a prvu opipljiviju prednost imala je Crvena zvezda pet minuta prije kraja prvog poluvremena (41:34). Potom su gosti uzvratili i na nešto manje od dva minuta prije odlaska na odmor imali pet poena prednosti (43:48). Nakon 20 minuta u vođstvu je, ipak, bila Crvena zvezda - 52:51.

U drugom poluvremenu Zvezda je konstantno vodila, prednost je u nekoliko navrata iznosila maksimalnih sedam poena, ali su u posljednji minut ipak gosti ušli sa prednošću - nakon bacanja Rajona Brauna bilo je 79:77 za Cedevita Olimpiju. Davidovac je pogodio jedno slobodno bacanje, da bi na drugoj strani Peri ubacio oba i gosti su poveli 81:78, 26 sekundi prije kraja.

Potom je Branko Lazić jednom bio precizan sa linije penala, ali je poslije promašenog drugog bacanja Kori Volden uhvatio loptu i bio fauliran. Amerikanac je oba puta pogodio i na semaforu je pisalo 81:81.

Nakon toga uslijedila je nevjerovatna greška Perija i trijumf Zvezde.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 19 poena. Dejan Davidovac je ubacio 17, a Kori Volden 13 poena.

Kod gostiju Kendrik Peri je bio najefikasniji sa 19 poena.

Crveno-bijeli imaju 20 pobjeda i tri poraza. Isti učinak ima i Budućnost Voli, ali tim Dejana Milojevića ima bolji međusobni skor.

Cedevita Olimpija je na skoru 17-6.

Bonus video: