evrokup

Đorđević nakon eliminacije Virtusa: Poraz u najgorem trenutku, nijesmo ispunili cilj

Italijanski tim u majstorici Evrokupa poražen od Uniksa 107:100 i ostao bez finala, ali i bez plasmana u Evroligu naredne sezone

3464 pregleda 5 komentar(a)
Đorđević, Foto: Savo Prelević
Đorđević, Foto: Savo Prelević

Od samog početka sezone Virtus je bio glavni favorit za osvajanje Evrokupa i plasman u Evroligu naredne godine. I italijanski tim je prihvatio takvu ulogu, a sa igračima poput Marka Belinelija i Miloša Teodosića drugačije nije ni moglo biti.

Kreno je tim iz Bolonje dobro, ređao pobjede, a onda se okliznuo na najbitnijem stepeniku. Nakon 19 vezanih trijumfa stigla su dva najteža poraza u polufinalu od Uniksa - prvo u Kazanju prethodne sedmice u drugom polufinalnom meču, a onda i sinoć u majstorici u Bolonji. Tako je ekipa Aleksandra Đorđevića ostala bez plasmana u Evroligu i ovu sezonu već sada može ocijeniti neuspješnom.

„Čestitam Uniksu na pobjedi. Imali su više energije i svježine od nas jer su odložili utakmice u VTB ligi. Nažalost imali smo igrača manje u rotaciji jer je Tesitori imao problema sa koronavirusom. Mnogo nam je nedostajao pod samim košem, gdje je Uniks izuzetno jak. Tim iz Kazanja je imao četiri izuzetno raspoložena igrača - Voltersa, Holanda, Smita i Brauna. U samoj završnici Kenan je - kada se lomila utakmica - pogodio nevjerovatnu trojku, koja je trebalo da bude odlična odbrana“, rekao je trener Virtusa, Aleksandar Đorđević nakon meča.

Ta trojka je, smatra Đorđević odlučila pobjednika.

„Upravo tom trojkom je riješeno pitanje pobjednika, jer smo umjesto napada na minus četiri, imali deficit od sedam poena. Nijesmo bili na željenom defanzivnom nivou. Dozvolili smo rivalu da ubaci 107 poena. Odbrana je naročito bila porozna u posljednjem kvartalu, kada smo dozvolili mnogo lakih poena pod samim košem, poslije akcija, dva na dva. Dugo smo čuvali oreol nepobjedivosti u Evrokupu, ali smo na kraju doživjeli dva poraza u najgorem mogućem trenutku, pa smo ostali bez ostvarenja primarnog cilja, a to je plasman u finale i plasman u Evroligu", kazao je Đorđević.