Ostojić: Pokazali smo najviše u ABA 2 ligi

"Završnica ABA 2 lige samo je još jedan stepenik koji treba da pređu do cilja. A to je da postanu dobri igrači, okosnica crnogorske reprezentacije. I da uskoro igraju ABA ligu", rekao je generalni menadžer "studenata"

3707 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaški klub Studentski centar juri plasman u ABA elitu - šansu če imati od 19. aprila kada se u Podgorici igra završnica ABA 2 takmičenja.

Nije samo rezultat bitan, već i rad s mladima, poručuje generalni menadžer "studenata" Đuro Ostojić.

"U sali u Kokotima zaista provodimo dosta vremena, i imamo zadovoljstvo da dvije godine od starta projekta već vidimo plodove rada. Ovo je projekat koji je u suštini baziran na "proizvodnji" mladih igrača. Projekat treba da bude bolji iz godine u godinu. Sezonom do sada možemo da budemo zadovoljni, s obzirom na to da smo, ako analiziramo dosadašnje rezultate gdje smo izborili plasman na završnicu ABA 2 lige uz samo jedan poraz, možda pokazali i najbolje partije od svih ekipa. S druge strane, nama je cilj da razvijamo mlade igrače, da pratimo njihov razvoj. Da iz dana u dan napreduju i budu bolji. Završnica ABA 2 lige samo je još jedan stepenik koji treba da pređu do cilja. A to je da postanu dobri igrači, okosnica crnogorske reprezentacije. I da uskoro igraju ABA ligu", rekao je Ostojić.

Iza Ostojića je veliko iskustvo na košarkaškoj mapi Evrope

Duga igračka karijera, od 1993. do 2011. igrao je u Budućnosti, Partizanu, Mornaru, turskom Bešiktašu, grčkom PAOK-u, francuskim Gravlenu i Breoganu...

"Mnogo godina sam igrao u inostranstvu. I s obzirom na to mogu samo da kažem da nam je kompanija Voli obezbijedila takvu podršku da svim igračima možemo dati maksimalne uslove za trening i rad. Ne samo na terenu i van njega. A pored ovih rezultata koje su vidljivi u ABA 2 ligi i domaćoj ligi, imamo i mlađe pogone, talente o kojima se itekako vodi računa. Uz osobe zadužene za kontrolu, edukaciju na terenu i van", objasnio je Ostojić.

Generalni menadžer Studentskog centra je istakao kvalitet rada i uslove u kojima funkcioniše tim.

"Što se tiče organizacije kluba, u potpunosti počiva na zaslugama kompanije Voli. Koja nam je obezbijedila vrhunske uslove za trening u Kokotima, 24 sata dnevno salu na raspolaganju. Da radimo sa svim talentovanim igračima sa kojima mi procijenimo da su talentovani. Iza svega stoji kompanija Voli i njen vlasnik Dragan Bokan, koji je i pokrenuo ovu ideju prije dvije godine. Startovali smo, nadam se na njegovo zadovoljstvo, sa rezultatima sa kojima do sada možemo biti zadovoljni. Govorim - do sada, jer sigurno treba da gledamo naprijed. Jer sve ovo treba da bude motiv da radimo još jače i budemo na još većem nivou", istakao je Ostojić.

Bonus video: