Povratak Janisa, Kari deveti put zaredom na 30 plus

Košarkaši Finiksa su na svom terenu slavili protiv Sakramenta sa 122:114

2458 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši Atlante izgubili su od Milvokija sa 120:109 u NBA ligi, i pored još jedne dobre partije srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je bio najefikasniji u poraženom timu sa 28 poena, a upisao je i sedam asistencija, šest skokova i jednu ukradenu loptu za 38 minuta provedenih na terenu.

On, međutim, nije imao dovoljnu pomoć saigrača. Tre Jang se vratio na teren poslije dve propuštene utakmice i postigao je 15 poena, ali je pogodio samo tri od 17 šuteva iz igre.

Na drugoj strani, u tim Milvokija se posle šest utakmica vratio Janis Adetokumbo. On je odigrao 25 minuta i postigao 15 poena (7/12 šut iz igre), uz pet skokova, dvije asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Adetokumbo nije morao da nosi previše tereta na ovoj utakmici pošto su još šestorica igrača Milvokija imala dvocifren učinak, a predvodio ih je Džru Holidej sa 23 poena.

Milvoki je treći na tabeli Istočne konferencije sa 35 pobjeda i 20 poraza, dok je Atlanta peta sa skorom 30/26.

Košarkaši Golden Stejta upisali su četvrtu pobjedu u nizu pošto su u gostima bili bolji od Klivlenda sa 119:101 predvođeni Stefom Karijem koji je na devetom uzastopnom meču postigao više od 30 poena.

Kari je na kraju ubacio 33, Endrju Vigins je dodao 23, dok je Huan Toskano-Anderson postigao tri poena manje za pobjednički tim. U ekipi Klivlenda najbolji je bio Kolin Sekston sa 30 postignutih poena.

Boston je u gostima pobijedio Los Anđeles Lejkerse sa 121:113 i tako stigao do petog uzastopnog trijumfa.

Najzaslužniji za to bio je Džejlen Braun koji je postigao 40 poena, uz samo tri promašena šuta iz igre. U redovima Lejkersa najbolji je bio Tejlen Horton Taker sa 19 poena, dok je Mark Gasol ubacio poen manje.

stat
foto: Sofascore

Košarkaši Finiksa su na svom terenu slavili protiv Sakramenta sa 122:114.

Finiks, koji na svom terenu nije izgubio skoro mjesec dana, do pobjede su vodili Deandre Ajton sa 26 i Devin Buker sa 23 poena. Na drugoj strani, u devetom uzastopnom porazu Kingsa najbolji su bili Diaron Foks sa 27 i Badi Hild sa 24 poena.

Bonus video: