Trajković: S ovakvim projektom i uslovima se do sada nisam sreo

"Nadam da ćemo ući u ABA ligu. Da ćemo biti još veći magnet za sve talentovane igrače, prvenstveno iz Crne Gore, ali iz regiona i Evrope. Da ćemo imati još bolje šanse za razvoj talenata, od kojih će neki vjerujem biti i za NBA", napomenuo je trener "studenata"

4514 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Studentski centar
Foto: KK Studentski centar

Studentski centar je ove sezone uradio apsolutno sve što je mogao u regularnom dijelu ABA2 lige.

Sa samo jednim porazom u 13 kola osvojio je prvo mjesto, a kasnije i dobio organizaciju završnog turnira čiji će domaćin naredne sedmice biti Podgorica.

Po riječima trenera Nenada Trajkovića ambicije su najveće i odraz su kvaliteta rada i kompletne organizacije kluba. Na svim nivoima...

"Nisam se do sada sreo s ovakvim uslovima za rad. Kad imaš odlične uslove, dobar materijal, možeš da napraviš i proizvod. Ja se nadam da ćemo i ove momke koji su trenutno sada sa nama dovesti do vrhunskog nivoa. Da budu među nosiocima tima naredne sezone - u Studentskom centru ili Budućnost Voliju. Da budu, ako ne za NBA, onda neki od glavnih činilaca Budućnosti", rekao je Trajković.

Trajković je u košarkaškom regionu bitno ime.

Vodio je Partizan, bio selektor mlade i juniorske selekcije Jugoslavije, pomoćnik u NBA timu Finiksu i velikom Real Madridu...

"Nisam sreo ni ovakav projekat, koji može da opstane, koji je dio dugotrajne vizije. A to bez materijalne strane ne može da egzistira. Mi imamo sve, a na nama je da gradimo projekat, koji je vrlo mlad. Ja sam došao prošle godine na poziv Dragana Bokana, prvo da probam da radim godinu. Gospodin Bokan je bio zadovoljan mojim radom, a ja sam bio zadovoljan koliko su ti ljudi pokazali entuzijazam, snagu, volju. Materijalnu i psihološku, da učine nešto što može da pomogne i crnogorskoj reprezentaciji i Budućnosti. Da se poruči talentima - da ne idu van. I da sve što mogu dobiti i u Realu ili Barseloni ili Italiji, sve mogu naći ovdje", objasnio je Trajković.

Ambicije u borbi za ulazak u ABA ligu su, po riječima Trajkovića, sa pokrićem.

"Ovim imamo šansu da pokažemo da smo spremni, spram naših odlučnih uslova, koje nam je obezbijedio sponzor. Jer imamo našu halu, odlične uslove po pitanju treninga sa loptom, fizičke spreme, trenera, odabranih stručnjaka za rad ne samo sa seniorima nego i sa mlađim kategorijama. Samim tim se nadam da ćemo ući u ABA ligu. Da ćemo biti još veći magnet za sve talentovane igrače, prvenstveno iz Crne Gore, ali iz regiona i Evrope. Da ćemo imati još bolje šanse za razvoj talenata, od kojih će neki vjerujem biti i za NBA", napomenuo je Trajković.

Strateg tima je poželio da istakne podršku i posvećenost koju tim i klub uživaju od strane glavnog sponzora.

"Želim da izrazim zahvalnost našem glavnom sponzoru kompaniji Voli koja nas je, praktično, dovela do ove situacije. Da već nakon prve godine pretendujemo, da probamo da uđemo u ABA ligu. Na završnom turniru ABA 2 sigurno neće biti lako, ali zahvaljujem se kompaniji Voli, što je logistiku, organizaciju kluba postavila tako da zaista imamo vrhunske uslove. Kroz dobru selekciju igrača, koja je takva da bude splet iskusnih i mladih, došli smo do toga da imamo dobar roster, koji može da se takmiči sa svakim u ABA 2.

Trojica igrača "studenata" su bili dio posljednje akcije seniorske reprezentacije Crne Gore - Igor Drobnjak, Vasilije Baćović i Andrija Slavković.

"Statistika sve govori. Igre su bile praćene kroz medije, a nekoliko igrača, a ne želim da ih imenujem, pokazuju veliki napredak. Samim tim su zakucali na vrata seniorske reprezentacije. U ovoj situaciji, koja je snašla čitav svijet, pa i ovu malu zemlju, trudili smo se da kroz veliki rad, takmičenje, probamo da zadržimo i sačuvamo ove igrače. Da se ne zaraze, da ne dođu u situaciju velikih zdravstvenih problema. Bili smo vrlo disciplinovani i zbog toga su igrači mogli da više treniraju i napreduju. Mislim da su mnogo napredovali i sada je, na neki način, prilika da u završnici pokažu, da li su sposobni za veliki korak. Da uđemo u ABA ligu", zaključio je Trajković.

Studentski centar će prvi meč četvrtfinala ABA 2 lige igrati 20. aprila, rival je Sloboda iz Užica.

Bonus video: