"Studenti" žele u elitni rang - Drobnjak: Već smo na nivou ABA lige; Ivišić: Bolje nego što sam i očekivao

Prvi mečevi četvrtfinalnih dvomeča na ABA 2 završnici u Podgorici biće odigrani u ponedjeljak - sastaju se Borac – Podgorica i Spars - Zlatibor

3873 pregleda 0 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: KK Studentski centar
Igor Drobnjak, Foto: KK Studentski centar

Dan nakon prvog meča četvrtfinala ABA 2 lige sa Slobodom iz Užica, mladi bek Studentskog centra Igor Drobnjak proslaviće 21. rođendan.

Njegov napredak ove sezone, uz poziv za reprezentaciju Crne Gore, pravi su odraz kvaliteta rada i koncepta podgoričkog kluba.

Studentski centar sa najboljim skorom 12-1 dočekuje ABA 2 plej-of, a Drobnjak je jedan od lidera ekipa, sa skorom od 13,3 poena, 4,3 asistencije, 2,8 skoka po meču, uz čak 70 procenata šuta za dva poena.

"Mislim da smo već na nivou ABA lige. Naravno ne na vrhu, kao lideri, ali vjerujem da bi mogli da se nosimo sa velikim brojem timova. I da smo glavni favoriti sada, za ulazak u ABA ligu", rekao je on.

Drobnjak je istakao razloge zbog kojih vjeruje da je Studentski centar poseban u ABA 2.

"Prvo, dovedena su ozbiljnija pojačanja i taj posao je bolje odrađen nego u ostalim ekipama. To je bila prva stvar koja nas je odvojila od ostalih. A svakako, cijela organizacija kluba koja je na nevjerovatnom nivou" objasnio je Drobnjak.

On kaže da mladom timu Studentskog centra ne smeta uloga favorita uoči ABA 2 završnice. Klub je i domaćin završnog takmičenja, uz Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

"Potpuno neočekivano smo došli do toga da nas cijela javnost prati. Pritisak je tu, da se od nas očekuje da se borimo za ABA ligu, ali to je pritisak koji nam odgovara. Domaćini smo, spremni smo, radimo dobro, atmosfera je odlična i nestrpljivo očekujemo početak završnice", rekao je Drobnjak.

U sliku napretka apsolutno se uklapa i mladi centar, veliki hrvatski talenat Tomislav Ivišić, koji ima samo 17 godina.

"Iskreno, partije jesu bolje nego što sam očekivao. Napornim radom u prethodnih šest-sedam mjeseci, cijelog tima, se sve isplatilo. I rezultat je tu, plej-of ABA lige u kom smo favoriti. Sve to je zasluga napornog rada", kazao je Ivišić.

Mladić iz Viteza je, uz brata Zvonimira koji je takođe stigao u klub, prošlog ljeta bio na meti brojnih evropskih velikih klubova. Odlučili su se za Podgoricu...

"Prije svega, zbog koncepta razvojnog tima Studentskog centra. Za mlade igrače najbitnije je da dobiju priliku da igraju profesionalnu košarku. Budućnost Voli je izašla sa planom da budemo u Studentskom centru, da se tu razvijamo. To je glavna odluka koju smo donijeli. Zbog šanse za minutažu i igranje", objasnio je Ivišić.

Tomislav sa iskustvom godine u Podgorici vjeruje da je njegova porodica donijela pravi izbor.

"Naravno da je bila prava odluka. Gdje god da smo otišli, ne bi dobili ovakvu priliku da igramo i napredujemo. I stvarno, igram sa velikom minutažom, a brat je povrijeđen i vjerujem da će i on dobiti priliku", napomenuo je on.

Prvi mečevi četvrtfinalnih dvomeča na ABA 2 završnici u Podgorici biće odigrani u ponedjeljak - sastaju se Borac – Podgorica i Spars - Zlatibor.

Dan kasnije biće odigrani dueli Mladost – MZT i Studentski centar – Sloboda.

Bonus video: