Kašćelan: Plasman na finalni turnir je nagrada za veliki rad

U Podgorici sjutra počinje plej-of ABA2 lige

5796 pregleda 86 reakcija 10 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

U glavnom gradu Crne Gore sjutra počinje plej-of ABA2 lige, a prvi meč u "Morači" igraju banjalučki Borac i Podgorica (12 časova).

U četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraju se po dva meča, a u slučaju da obje ekipe zabilježe po jednu pobjedu, pobjednika će odlučiti koš-razlika. Ostali parovi četvrtfinala su Studentski centar – Sloboda Užice, Sparsi – Zlatibor i Mladost – MZT.

A uoči meča protiv Borca, trener Podgorice Zoran Kašćelan. kaže da je ekipa zadovoljna plasmanom u plej-of, ali da će se boriti za plasman u polufinale.

"Zadovoljni smo plasmanom u plej-of, to je veliki uspjeh s obzirom da je ovo ekipa koja se prvi put pojavila u regionalnom takmičenju. U samom vrhu smo u šampionatu Crne Gore, borimo se za ponovni plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje, a plasman na finalni turnir je nagrada za veliki rad, trud i odricanja, koje je izuzetno mlada ekipa, koju smo sastavili, ostavila iza sebe. Motivacija i želja su na vrhuncu i do kraja ćemo se boriti za plasman medu četiri najbolja" kazao je Zoran Kašćelan, trener Podgorice.

Kašćelan ulogu favorita prepušta Borcu.

"Uz Studentski centar i Sparse najbolja su ekipa u ligi, pokazali su ove sezone zavidan kvalitet. Međutim, i mi smo odigrali dosta dobrih partija i nijesmo bili inferiorni. Borac je odlična ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Rekao sam da je Borac favorit, ali vjerujem da možemo da pariramo timu iz Banjaluke. Ključ je odbrana. Uz ogroman motiv i pozitivnu energiju koja je prisutna u ekipi, uz borbu do posljednjeg atoma snage, od prvog do posljednjeg sekunda, možemo da stignemo do iznenađenja", objasnio je Kašćelan.

Od 4. do 6. maja na programu su finalne utakmice.

Bonus video: