Sa Izraelcima za pobjedu i prolaz

U novom duelu sa Hapelom, ovoga puta pred svojim navijačima (večerašnji duel u “Morači” počinje u 19 sati), Budućnosti bi pobjeda otvorila vrata druge faze, dok bi Izraelcima poraz ta vrata, vjerovatno, definitivno zatvorio...
0 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2017. 09:14h

Jednu od najznačajnijih pobjeda u ovoj sezoni, košarkaši Budućnosti Volija ostvarili su u Jerusalimu protiv Hapoela (86:81), u prvom dijelu takmičenja u grupi B Evrokupa, i taj trijumf je bio dio serije od tri pobjede u nizu, kojom su Podgoričani otvorili ovogodišnji nastup na evropskoj sceni.

Nakon toga, međutim, uslijedila su tri uzastopna poraza, pa izabranici Aleksandra Džikića imaju polovičan skor nakon šest kola, kao i italijanska Ređo Emilija i litvanski Litkabelis. Hapoel je strenicu niže, sa pobjedom manje.

U novom duelu sa Hapelom, ovoga puta pred svojim navijačima (večerašnji duel u “Morači” počinje u 19 sati), “plavima” bi pobjeda otvorila vrata druge faze, dok bi Izraelcima poraz ta vrata, vjerovatno, definitivno zatvorio...

"Hapoel je drugačiji tim u odnosu na prvi meč. Imaju novog trenera, dva nova igrača, i još dvojica koji nisu igrala u Jerusalimu. Iskusan su tim, sa svih 12 igrača koji su spremni da daju doprinos na terenu. Moramo da im limitiramo tranziciju, i da pokušamo da zaustavimo njihove šutere sa distance. Pikenrol je njihovo najjače oružje u napadu, imaju brze plejmejkere koji znaju da “rašire” teren i bekovi onda znaju da budu efikasni koristeći takve lopte. Hapoel je veliki test za našu ekipu, nadam se da ćemo imati podršku navijača u ovom meču", rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Dobru uvertiru za duel sa Hapoelom, Budućnost je napravila proteklog vikenda, pobjedom protiv Partizana, osmom uzastopnom, devetom u 10 kola ABA lige. Hapoel, koji je upisao dva trijumfa u posljednja tri meča Evrokupa (nakon promjene trenera, Kacikarisa je zamijenio Maor), u posljednjem kolu nacionalnog šampionata je poražen kod kuće od Makabija, i trenutno u prvenstvu ima skor 6-2.

"Hapoel je jedna od najjačih ekipa u ovom takmičenju, koja za ambiciju ima osvajanje trofeja. Imaju puno talenta, iskustva, i dugačku klupu. Moramo timski da odigramo i da nađemo način da nadoknadimo izostanak svih igrača koji neće igrati u srijedu", rekao je Kanađanin u redovima Budućnosti, Kajl Lendri, misleći na povrijeđenog kapitena Suada Šehovića i nedovoljno spremnog Aleksu Ilića.

Bonus video: