kreće plej - of aba2 lige

Vojinović: Liga je stekla ogromnu popularnost

Za prvo mjesto u Podgorici će se boriti osam ekipa koje su, kroz turnirski sistem takmičenja, izborile plasman u plej-of

4413 pregleda 0 komentar(a)
Vojinović, Foto: ABA league
Vojinović, Foto: ABA league

Narednih dana Podgorica i Crna Gora će biti centar regionalne košarke. Finalni turnir plej-ofa  ABA 2lige. Za prvo mjesto će se boriti osam ekipa koje su, kroz turnirski sistem takmičenja, izborile plasman u plej-of.

"Imajući u vidu složenu epidimiološku situaciju, odlučili smo da sistem takmičenja u ABA2 ligi iz ligaškog modifikujemo u turnirski sistem takmičenja. Došli smo tako do završnice, koja je kruna ove sezone plej-ofa koji će se odigrati u Podgorici. Na ovom turniru učestvuje prvoplasirana ekipa iz crnogorskog prvenstva, prvoplasirana iz srbijanskog, kao i prvoplasirana bosanskohercegovačkog prvenstva”, kazao je sportski direktor ABA 2 lige Milija Vojinović.

On je dodao da je ABA2 liga postigla veliku popularnost za kratak vremenski period., te da je ova liga imala „izuzetno pozitivne efekte na turnirima koji su se odigrali u Banja Luci, Sarajevu i dva na Zlatiboru”.

"Kad bih uporedio sa prošlogodišnjom sezonom, kada smo imali 21 utakmicu koju smo prenosili na televiziji, ove sezone smo prenosili 84 utakmice i postigli izuzetnu populatnost. Ne znam da je neka liga tako napredovala u toj popularnosti i da je postigla efekte u kraćem vremenskom periodu kao Druga ABA liga. Najozbiljnije razmišljamo da i u budućnosti ovaj sistem takmičenja zadržimo, nadam se uz prisustvo publike. Da ovi turniri budu prepoznatljivost ne samo u regionu nego i šire da postignemo efekte”, istakao je Vojinović.

Organizaciju finalnog turnira ABA liga je povjerila košarkaškom klubu Studentski centar i Glavnom gradu.

Iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić je rekao da je Podgorica, kao grad košarke, ponosni domaćin.

"S obzirom na epidemiološku situaciju ispred nas je bio kompleksan zadatak da sve odradimo na pravi način. Čini mi se da smo, u saradnji sa KK Studentski centar, odradili sve što je ispred nas posatvila ABA 2 liga i siguran sam da će se sve ekipe osjećati kao kod kuće. Na nama je da im pružimo kompletan užitak”, poručio je Antić.

On je dodao da mu je žao što neće biti publike, jer je, kako je naveo, Podgorica prepoznata kao grad košarke.

"Ispred Glavnog grada je prirodno da se nadamo da ćemo naredne sezone u ABA ligi imati dva predstavnika, ali ćemo znati i nekom drugom da čestitamo i da ih pozdravimo na najbolji mogući način”, kazao je Antić.

Generalni menadžer KK „Studentski centar” Đuro Ostojić se zahvalio rukovodstvu ABA 2 lige na povjerenju da organizuju završni turnir ABA 2 lige.

"Mislim da je ove godine ABA 2 liga napravila veliki napredak. To jasno govori broj kvalitetnih igrača koji je pojačao timove ABA 2 lige u toku sezone. Mislim da je napravljeno jedno dobro i kvalitetno takmičenje. Da se itekako podigao nivo takmičenja u odnosu na prošlu sezonu, povećana je gledanost i jako smo sretni što smo kao klub dio toga takmičenja”, kazao je Ostojić.

On je istakao da će se KK Studentski centar truditi da opravdamo očekivanja i da će se pokazati u najboljem svijetlu.

"Sigurno neće biti lako, jer u ligaškom dijelu se dosta ekipa trudilo da bude među osam i da izbori ovaj plasman u plej-of. Sada kreće sasvim novo takmičenje, dosta neizvjesno, s obzirom da će svi igrati u sistemu koji se do sada nije primjenjivao sa dvije utakmice i sa koš-količnikom koji će određivati pobjednika. Trudićemo se da pružimo svoj maksimum. Nadam se da će naša ekipa, posebno naši mladi igrači, opravdati očekivanja, pokazati kvalitete i da će sve što smo radili ovih godina uroditi plodom”, zaključio je Đuro Ostojić.

Preporučujemo za Vas