Za Teodo je pobjeda protiv Borca imperativ

64 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Glomazić, Foto: Druga.aba-liga.com
Zoran Glomazić, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 06.12.2017. 09:07h

Nakon što je probio led u gostima u prošlom kolu protiv Ohrida, Teodo večeras (18 sati) kod kuće protiv čačanskog Borca ima priliku da ponovo “veže” dvije pobjede, kao što je to bio slučaj u 3. i 4. kolu Druge ABA lige (pobjede kod kuće protiv Primorske i Splita). Uz to, Tivćani su proteklog vikenda dobili derbi domaće Erste lige i nanijeli prvi poraz Sutjesci.

Uoči ovog duela, Tivćani imaju isti skor kao i Borac – po četiri pobjede i tri poraza…

"Ušli smo u dobar ritam, napokon su svi igrači zdravi, a pobjeda protiv Sutjeske nam je ulila dodatno samopouzdanje pred utakmicu sa Borcem. Žao mi je sto Hadžibegović (stigao na pozajmicu iz Mornara, prim.a.) još nema pravo nastupa u ABA2 ligi, ali očekujem od igrača, koji istrče na teren, da daju sve od sebe i da pokažu energiju, koja nas je krasila u posljednjih par utakmica. Borac je odličan na svim pozicijama, ovo je za nas derbi. Ako hoćemo da se nađemo među četiri prvoplasirane ekipe, pobjeda je imperativ. Zato pozivam sve naše navijače da dođu u što većem broju u srijedu, da uz njihovu pomoć dodjemo do pobjede", poručio je trener Teoda Zoran Glomazić.

Drugi crnogorski predstavnik, Lovćen još nema pobjedu u gostima, nova šansa je večeras (20 sati) u Beogradu protiv Dinamika, koji ima pobjedu (skor 4-3) više u odnosu na Cetinjane u prethodnih sedam kola.

"U ovom meču želimo da odigramo dobro sa kolektivnom igrom tokom čitave utakmice, da pružimo maksimum u ovom trenutku, jer se jedino na takav način možemo nadati pobjedi. Dinamik je mlad i ambiciozan tim koji želi da bude u samom vrhu regionalne košarke. U svojim redovima ima veliki broj iskusnih i kvalitetnih igrača, i u kombinaciji sa mlađim igračima kao i sa dva internacionalca iz Amerike i Litvanije, čine jedan odličan sastav. Očekuje nas težak meč, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo našu pozitivnu seriju, i dobru atmosferu. Idemo maksimalno skoncentrisani i spremni smo da odigramo najbolje kako bi smo ostvarili pobjedu", rekao je trener Lovćena Dragan Radović.

Bonus video: