Pavićević: I sad stojim iza izjave da bismo se borili za 1. mjesto, vidite šta za nas znači Pulen

Da Mornar nije bio baksuz da ostane bez Pulena i Vajtheda, budite sigurni da bi već sada bio prvi na kraju regularnog toka. To sam tada govorio na osnovu igre svog tima i kompletne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama - rekao je Mihailo Pavićević

23602 pregleda 86 reakcija 17 komentar(a)
Mihailo i Đorđije Pavićević na današnoj utakmici, Foto: KK Mornar/Media Pro
Mihailo i Đorđije Pavićević na današnoj utakmici, Foto: KK Mornar/Media Pro

Nakon tri vezana poraza u ABA ligi, Mornar se uhvatio za slamku spasa i pobjedom nad Budućnost Volijem (100:92) produžio nadu da može do plej-ofa.

Ukoliko narednog utorka u Laktašima savlada Igokeu, tim Mihaila Pavićevića će zauzeti 3. mjesto i u polufinalu gotovo sigurno izaći na megdan Podgoričanima.

- Veliki ulog je bio za obje ekipe. Crnogorski derbi uvijek nosi draž neizvjesnosti, a još je odlučivao Budućnosti o 1. mjestu, nama o produžetku nade za plej-of. Iznenadili su me moji igrači poslije perioda blijedih partija, kako smo odigrali, pogotovo poslije vođstva Budućnosti od 13 razlike. Vratili smo se i odigrali sjajnu utakmicu. Mnogo smo ovakvih mečeva odigrali ove sezone, ali nažalost i mnogo loših, zato smo i došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspijemo da se plasiramo u plej-of, kao što mi je žao što smo direktno odlučivali o 1. mjestu, ali to je sport - istakao je Mihailo Pavićević.

Trener Barana je nastavio monolog.

- Ovo nam je veoma bitna pobjeda za samopouzdanje, protiv ekipe koja je došla u sjajnoj formi, poslije 11 pobjeda zaredom u ABA ligi. To samo po sebi govori o kakvom se trijumfu radi. Imamo sedam-osam dana da se spremimo za posljednju utakmicu protiv Igokee, dva prijateljska kluba će igrati za prolaz u polufinale.

Meč je, makar na psihološkom planu, prelomljen u 2. četvrtini, u kojoj su domaći ubacili čak 37 poena, a trojke gađali nestvarnih 11-9.

- Malo ko se nadao poslije minus 13 i 31 poena Budućnosti u 1. četvrtini da ćemo se tako vratiti u igru. Odigrali smo našu prepoznatljivu košarku, taj šuterski repertoar kad proradi onda smo stvarno opasna ekipa - rekao je 63-godišnji stručnjak.

Prije tri mjeseca, nakon trijumfa nad Cibonom u Zagrebu, Pavićević je najavio bitku za 1. mjesto. „Vijestima” je zamjerio što su podsjetile na to nakon poraza od Cedevita Olimpije i konstatovale da nije bio nasmijan kao tada. Ali, zaboravio je i da je poslije neuspjeha protiv FMP-a rekao da je sezona za njegov tim završena.

- I sad stojim iza te izjave od prije tri mjeseca. Da Mornar nije bio baksuz da ostane bez Pulena i Vajtheda, budite sigurni da bi već sada bio prvi na kraju regularnog toka. To sam tada govorio na osnovu igre svog tima i kompletne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama. Isto sam tako priznao poslije povrede dvojice najboljih igrača da to više nije ista ekipa, vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio. Uz njega se razigraju i ostali, to su uloge vođa timova. Pa Lejkersi bez Lebrona ne mogu nikoga da dobiju. Ta moja izjava da idemo na 1. mjesto nije bilo nikakvo hvalisanje, već čvrsto ubjeđenje da ćemo se sa takvom igrom boriti za to.

Protiv Budućnosti nije igrao Ajzea Vajthed, za koga je pred meč rečeno da je završio sezonu, ali to bi moglo da se promijeni.

- Više neću komentarisati ničiju povredu. Pulenu je pauza trebalo da traje tri do pet sedmica, pa je počeo da trenira poslije 11. i ne pitajte me kako. Za noć smo ga oporavili. Otišao je u Beograd sa nama protiv FMP-a kao turista i desilo se što se desilo, za veče je čovjek ozdravio. Vajthed je povrijedio drugo rame, a on igra rizično, ne štedi se i imao je nesreću da padne direktno na rame. Rečeno mi je odmah da je završio sezonu, to sam i prenio. Poslije su mi stigle informacije da on možda može da igra. Ja sam trener, prepuštam sve medicinskoj ekipi, da ne trčim ja pred rudu. Za sad je van ekipe, ništa drugo ne mogu da vam kažem.

Sigurno je, međutim, da je Džoni Hemilton završio odiseju u Baru.

- To je završena priča. To je vid apsolutnog neprofesionalizma, pred utakmicu sezone se izgubio da ne znamo ni gdje je, ni što je. Nikome se nije javio, dok nije saznao da je suspendovan. Tada je počeo da glumi dobrog momka - zaključio je Pavićević.

Bonus video: