Barović: Očekivanja su da idemo do kraja i pokušamo da osvojimo titulu

„Studenti” ne kriju da žele da se plasiraju u ABA ligu

5641 pregleda 2 komentar(a)
Filip Barović u dresu Studentskog centra, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Filip Barović u dresu Studentskog centra, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Drugog dana završnog turnira ABA 2 lige u „Morači”, na parket će prvi favorit - Studentski centar.

Najbolji tim regularnog toka i prvi favorit za plasman u ABA ligu, u utorak od 16 časova igraće sa Slobodom iz Užica.

Prvi meč dva rivala riješen je u samom finišu, a slavili su izabranici Nenada Trajkovića - 94:86.

- Očekivanja su da idemo do kraja i pokušamo da osvojimo titulu. Prvi smo na kraju regularnog toka, to nam je dalo za pravo da organizujemo ovo takmičenje. Prvi cilj je, ipak, da idemo od utakmice do utakmice. Sloboda je nezgodan protivnik, prilagodićemo se tokom meča na taktiku rivala. Imamo dosta dobrih igrača, zadovoljni smo kako igramo i ako svi budemo agresivni, rezultat će doći - rekao je Filip Barović.

Centar „studenata”, koji se vratio na teren nakon dvije teške povrede koljena doživljene u dresu Budućnost Volija, ima iskustva sa ovakvim nokaut mečevima.

- Imao sam priliku da igram takmičenja sa dvije utakmice na koš-razliku, to je malo nezgodno. Morate da budete koncentrisani i ako pobjeđujete, da se trudite da to uradite velikom razlikom - naglasio je 30-godišnji Nikšićanin.

Iskusni trener „studenata” upozorava da su Užičani nepredvidivi.

- Može da pobijedi svakog, ali i da izgubi od svakog. Imali smo tešku utakmicu protiv nje, gubili smo 11:1 i praktično u posljednja tri minuta riješili meč. Kompletni smo, ali vidjećemo da li će to biti dovoljno da odigramo utakmicu bez problema. Oni su specifičan tim, puno preuzimaju i imaju puno visokih igrača. U svakom slučaju, sve zavisi od nas. Bolji smo, kvlaitetniji tim. Igramo na domaćem terenu i očekujem da prođemo u polufinale - rekao je Trajković.

Bonus video: