ABA liga: Što prije razgovarati sa ECA o prohodnosti ka Evroligi i Evrokupu

Predsjednik je Đorđe Avramović iz FMP-a, dok su potpredsjednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar)

4603 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Vanredna Skupština ABA lige je održana danas i niz odluka i sve odluke koje su donijete - donijete su jednoglasno.

Tako je Skupština ABA lige imenovala predsjedništvo: predsjednik je Đorđe Avramović iz FMP-a, dok su potpredsjednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

Oni će te funkcije obavljati do 7. septembra.

"Članovi Društva ABA j.t.d, insistirali su na što hitnijem sastanku sa ECA (Euroleague commercial assets) u cilju definisanja odnosa, statusa i prohodnosti klubova ABA lige prema Evroligi i Evrokupu", saopštila je ABA liga.

Dodaje se:

"Istovremeno, članovi Društva su ponovo konstatovali da je primarni cilj preoblikovanje Društva iz J.T.D. u D.O.O. u najkraćem mogućem roku, a da će Skupština na kojoj će se glasati o preoblikovanju Društva zakazati najkasnije do 7.9.2021. godine. Sa tim u vezi, Radna grupa koja radi na pripremi neophodne dokumentacije, dobila je rok da sve nacrte i akte potrebne za preoblikovanje dostavi članovima Društva najkasnije do 15.6.2021. godine".

"Odlukom Skupštine ABA lige Dubravku Kmetoviću, direktoru i Miliji Vojinoviću, sportskom direktoru, produžen je mandat do 7.09.2021. godine".

Skupština je konstatovala da su 26.9.2020. godine većinom glasova članova Društva usvojeni interni akti ABA lige (Propozicije), kao i da su članovi Društva koji tom prilikom nisu glasali (Cibona, Crvena zvezda, FMP i Zadar) ovoga puta dali saglasnost i potvrdili akte koji su važeći o takmičarskoj sezoni 2020/21.

Uz to, Skupština ABA lige je definisala sve potrebne radnje za okončanje svih aktivnih sudskih sporova.

Bonus video: