Podgorica bez šansi u revanšu, Kadijin Spars prvi finalista

Timu Zorana Kašćelana je bila neophodna pobjeda od devet koševa razlike, jer je prvi meč izgubio 902:82, ali su Sarajlije dominirale od starta i u 3. četvrtini stekle rekordnih plus 26 (51:25). Na kraju je bilo 74:59

9188 pregleda 7 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Od crnogorskog finala ABA 2 lige neće biti ništa, jer Podgorica nije imala šansi u revanšu protiv Sparsa, koji je slavio 74:59.

Timu Zorana Kašćelana je bila neophodna pobjeda od devet koševa razlike, jer je prvi meč izgubio 72:64, ali su Sarajlije dominirale od starta i u 3. četvrtini stekle rekordnih plus 26 (51:25).

Podgorica je do kraja sačuvala čast i sredinom posljednje dionice stigla do jednocifrenog zaostatka prvi put nakon finiša prvog kvartala (65:57).

Najefikasniji u poraženoj ekipi bili su Mikaile Tmušić sa 12 i Aleksandar Kartalović sa 10.

Predstavnika BiH su predvodili jedan od najboljih strijelaca ABA 2 lige Kenan Kamenjaš (23 koša), te iskusni Almir Hasandić i Litvanac Gediminas Orelik (po 17), koji je u karijeri igrao za Šjaulaj, Litvos ritas, Banvit i Veneciju i na 52 utakmice u Evrokupu prosječno bilježio 10,4 poena.

Uzgred, za tim Miodraga Kadije igra i nekadašnji košarkaš Bajerna i Partizana Amar Gegić, zbog čega su i bili veliki favoriti u polufinalu...

Bivši trener Lovćena, Budućnosti, Atlasa, Igokee i Teoda će se vratiti u "Moraču" 4. i 6. maja, kada će protiv Studentskog centra ili zemunske Mladosti igrati za plasman u ABA ligu.

Revanš drugog polufinala je sjutra u 15 časova, a Podgoričani su prvi meč dobili minimalnom razlikom - 86:85.

Bonus video: