Mornar igra za plej-of: 40 minuta istine

Košarkaši Mornara danas (18 časova) protiv Igokee u Laktašima traže pobjedu za plasman u plej-of ABA lige i duele protiv Budućnosti

6572 pregleda 6 komentar(a)
Nidam na prvoj utakmici s Igokeom, Foto: KK Mornar/Media Pro
Nidam na prvoj utakmici s Igokeom, Foto: KK Mornar/Media Pro

Samo jedna pobjeda bila je dovoljna da košarkaši Mornara izađu iz mračnog tunela u koji su upali prvo povredama najboljih igrača, a onda i serijom poraza.

Činilo se da je sezona izgubljena, čak je i Mihailo Pavićević požurio sa takvom konstatacijom poslije poraza od FMP-a u Železniku, ali su Barani oživjeli trijumfom protiv Budućnost Volija.

Time su stekli šansu da danas (18 časova) ugrabe posljednju kartu za plej-of ABA lige. Ukoliko pobijedi Igokeu u Laktašima, Ponos Bara bi osigurao 3. mjesto i izborio polufinalne duele sa Podgoričanima.

U slučaju poraza, Pavićevićevi puleni bi mogli do 4. mjesta, samo ako Cedevita Olimpija u istom terminu u Ljubljani izgubi od Mege.

- Da su ljudi iz ABA lige planirali da posljednje kolo bude što uzbudljivije, ne bi uspjeli da režiraju ovo. Posljednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo mijenjala - nekome nabolje, nekome nagore. I mi smo bili dio te klackalice. Poslije poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem nakon poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gdje smo sveli šanse na domen teorije - podsjetio je 63-godišnji stručnjak.

Nakon tri vezana poraza, Mornar je bio na konopcima, a Budućnost došla u „Topolicu” da ovjeri 1. mjesto pred plej-of. Imala je i 13 poena prednosti u 1. četvrtini (31:18), ali je tada prestala da igra odbranu, što je domaćin iskoristio, slavio 100:92 i vratio se u igru.

- Potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of. Cedevita je poslije pobjede u Baru bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, a nakon poraza od Cibone je ostala dilema između nas i nje. Čitava sezona u ABA ligi staje nam u meč u Laktašima. Iza nas je zid, nemamo prostora za korak unazad, to sam rekao igračima i prije utakmice protiv Budućnosti. Moramo da probamo da idemo naprijed - naglasio je Pavićević.

Porazom Cedevita Olimpije od Cibone, Igokea je i zvanično obezbijedila plasman u plej-of i danas će rješavati samo da li će na megdan Crvenoj zvezdi (osigurala 1. mjesto pobjedom u Zadru 90:70) ili Budućnosti, za šta joj je potreban trijumf.

- Izuzetno cijenimo Igokeu, koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi. Od sveg srca joj čestitam na tome, prije svega kolegi Bajiću, kojem čestitam i na imenovanju za selektora Sjeverne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei - zaključio je Pavićević.

Bonus video: