Pavićević: Sve zasluge pripadaju igračima, ne želimo da se zaustavimo na ovome

„Imali smo mnogo uspona i padova, dosta iz objektivnih razloga, jer su nas povrede i bolesti pratili tokom čitave sezone. Završilo se hepiendom”, rekao je Mihailo Pavićević

11691 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Pobjedama u derbijima u posljednja dva meča, protiv Budućnost Volija i Igokee, Mornar je uhvatio posljednji voz za polufinale ABA lige.

Ispostavilo se da je povratak Džejkoba Pulena bio ključan, jer je bio heroj protiv Podgoričana, a meč u Laktašima nije bio tako uzbudljiv, jer je domaćin već obezbijedio učešće u plej-ofu i bio je bez dva važna igrača, Klemonsa i Karmajkla.

„Imali smo mnogo uspona i padova, dosta iz objektivnih razloga, jer su nas povrede i bolesti pratili tokom čitave sezone. Završilo se hepiendom, uspjeli smo da se plasiramo u plej-of i ostvarili oba ovogodišnja cilja - ulazak u 16 najboljih ekipa Evrokupa i u četiri u ABA ligi. Ovo je i najbolji rezultat u našoj istoriji, jer smo osvojili 3. mjesto u ABA ligi”, rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je čestitao svojim igračima.

„Oni su zaslužni za ovo, iznijeli su sav teret. Pored svih nedaća, uspjeli da se vratimo i plasiramo u plej-of, zasluge za to pripadaju samo njima”.

Već u ponedjeljak počinje polufinala serija protiv Budućnost Volija, a Barani ove sezone u međusobnim mečevima vode 3:1.

„Nema mnogo odmora. Želimo da se spremimo što bolje za plej-of i da se ne zaustavimo na ovome što smo uradili u regularnom dijelu”, poručio je Pavićević.

Trener Igokee Dragan Bajić nije bio tužan, jer je njegov tim i prije ovog meča izborio polufinale, u kojem će se sastati sa Crvenom zvezdom.

„Petnaestak minuta smo se dobro držali, ali je tada došlo do pada koncentracije i olako primljenih koševa. U 2. poluvremenu smo pokušali da se vratimo, ali protik lopte nije bio idealan. Napravili smo veliki rezultat, prvo se plasirali u Ligu šampiona, a onda i u 16 najboljih, kao i u plej-of ABA lige”, podsjetio je Bajić.

Bonus video: