„Studenti” u napadu na ABA ligu

U „Morači” se danas i u četvrtak (oba meča počinju u 16 časova) igra finale ABA 2 lige, u kojem će se sudariti Studentski centar i Spars Miodraga Kadije

4471 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kada su stigli Flečer Megi, prošle sezone član ACB ligaša Monbus Obradoira, i Tajler Hagedorn, bilo je jasno da uprava Studentskog centra „puca” na visoko - na osvajanje ABA 2 lige. Došli su i najbolji strijelac prošle sezone, Nikola Pavlićević, iskusni Marko Tejić, definitivno iz Budućnost Volija prekomandovani Igor Drobnjak i Milić Starovlah, a tokom sezone potpisali i Filip Barović i Brajon Alen, sve zbog želje da glavni grad Crne Gore dobije drugog ABA ligaša.

Tim Nenada Trajkovića je cijele sezone na vrhu, a sada je nadomak cilja, jer će danas i u četvrtak igrati dva meča finala u „Morači” sa sarajevskim Sparsom. Tim koji upiše dvije pobjede ili jednu, uz bolju koš-razliku, ući će u ABA ligu, a poraženi će imati novu šansu u baražu sa Splitom. Tada će se igrati na dva trijumfa, a tim iz Dalmacije imaće prednost domaćeg terena.

- Igramo protiv jakog protivnika, koji igra odličnu košarku, pik’en’rol i dobru odbranu. Spremali smo se, utakmice sigurno neće biti lake, već na jednu loptu. Daćemo sve od sebe. Ukoliko se kockice poklope, možemo da se nadamo ostvarenju cilja koji svi očekuju od nas - istakao je Trajković.

Iskusni trener je svjestan kvaliteta Sparsa.

- Moramo svih 40 minuta da imamo koncentraciju, dobru energiju, da odigramo mnogo jaku odbranu. Spars je vrlo disciplinovana ekipa, ima osam izvanrednih igrača. Imamo dužu klupu, možemo da držimo visok nivo 40 minuta. Ključ je da pritiskamo loptu, da probamo da dobro izrotiramo na pik’en’rol Kamenjaša i Zahiragića i da maksimalno iskoristimo naše resurse u napadu - naglasio je Trajković, koji je naglasio da su Starovlah, Tejić i Andrija Slavković imali problema sa povredama i da nisu potpuno zaliječene.

Filip Barović je osvojio ABA ligu u dresu Budućnosti prije tri godine, sada će pokušati da prigrabi i pehar u drugoligaškom karavanu.

- Očekivanja su svakako da osvojimo, kad smo dovde došli. Imamo dobru sezonu, pokušaćemo da je završimo na pravi način i uzmemo titulu. Težak je bio turnir četvrtfinala i polufinala, dobili smo slobodno vrijeme da se oporavimo. Mislim da imamo dovoljno igrača za ovaj težak ritam i u tome smo u prednosti - naglasio je 30-godišnji Nikšićanin.

Na prelazu između 2020. i 2021. godine, Spars se rastao sa Nedimom Džemićem i na mjesto šefa stručnog štaba postavio Miodraga Kadiju. Cetinjski stručnjak je tim iz Sarajeva, grada u kojem je studirao, doveo do skora 10:2 u ABA 2 ligi i finala sa Studentskim centrom.

Filijala Budućnost Volija je favorit, ali Sarajlije vjeruju da mogu da iznenade.

- Dolazimo u dobroj formi, dosta utakmica smo dobili zaredom. Sigurno je da je Studentski centar favorit, a mi ćemo se truditi da ga iznenadimo. Vidjećemo da li ćemo u tome uspjeti - poručio je 58-godišnji Kadija.

U regularnom toku sezone, „studenti” su na Zlatiboru slavili 78:77, a Amar Gegić je propustio priliku da izbori produžetke sekundu prije kraja - nakon naivnog faula Pavlićevića pri šutu za tri poena je pogodio dva bacanja, ali je kod trećeg lopta stigla samo do prvog obruča. Tada nije igrao Drobnjak, a Trajković je poručio da je to najgore izdanje njegovog tima...

Bonus video: